Διαδήλωση στην Βαρσοβία με 30.000 διαδηλωτές - Αίτημα οι αυξήσεις μισθών

Διαδήλωση στην Βαρσοβία με 30.000 διαδηλωτές - Αίτημα οι αυξήσεις μισθών

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των συνδικάτων ZNP και OPZZ

Διαδήλωση στην Βαρσοβία με 30.000 διαδηλωτές - Αίτημα οι αυξήσεις μισθών
Περίπου 30.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάμεσα στους οποίους εκπαιδευτικοί, μεταφορείς, εργάτες ορυχείων και πυροσβέστες, συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Βαρσοβία για να ζητήσουν μισθολογικές αυξήσεις και να υπερασπισθούν τις θέσεις εργασίας.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των συνδικάτων ZNP και OPZZ, οι διαδηλωτές έφθασαν απ΄ όλη την Πολωνία και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Ζητούμε αυξήσεις των μισθών", "Θέλουμε τον διάλογο", "Στοπ στο κλείσιμο σχολείων". Ζητούσαν επίσης "αξιοπρεπή εργασία". 

Υπό τους ήχους σφυριχτρών και τρομπετών, τέσσερις πορείες ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια περνώντας μπροστά από τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, πριν συγκλίνουν μπροστά από την έδρα της πρωθυπουργού Εύα Κόπατς, η οποία ήταν σήμερα απούσα επειδή βρίσκεται στην Ιταλία. 
Κλείσιμο

Στο ευρύ φάσμα των διεκδικήσεων των συνδικάτων περιλαμβάνονται επίσης το ύψος του κατώτερου μισθού, οι όροι συνταξιοδότησης καθώς και η συντάξιμη ηλικία, οι φόροι που καταβάλλουν οι πιο φτωχοί από τους πολίτες, οι ώρες εργασίας και η κοινωνική ασφάλιση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης