Μεξικό: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων

Μεξικό: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων

Εβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα, οδοφράγματα και πυροβολισμοί μεταξύ μελών συμμοριών - Νωρίτερα η αστυνομία και πεζοναύτες συνέλαβαν τον "Ελ Γκάφε", ηγετικό στέλεχος του καρτέλ ναρκωτικών

Μεξικό: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων
Σφοδρές ανταλλαγές πυρών ξέσπασαν σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Μεξικού ανάμεσα σε ομάδες ενόπλων, που έβαλαν φωτιά σε οχήματα-ανάμεσά τους σχολικά λεωφορεία-και απέκλεισαν δρόμους, μετά τη σύλληψη από τις αρχές ενός ηγετικού στελέχους της μιας από τις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή.

Τμήματα της πόλης Ρεϊνόσα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, απέναντι από την πόλη Μακάλεν του Τέξας, παρέλυσαν εντελώς χθες το απόγευμα (τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ώρα Ελλάδας). Επικράτησε πανικός όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες δεν ήταν σε θέση να δώσουν έναν απολογισμό των θυμάτων.

Νωρίτερα, η ομοσπονδιακή αστυνομία και πεζοναύτες συνέλαβαν τον "Ελ Γκάφε", ηγετικό στέλεχος του καρτέλ του Κόλπου, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ρεϊνόσα, μια πόλη 600.000 και πλέον κατοίκων. Ο "Ελ Γκάφε" μετήχθη ήδη στην πρωτεύουσα του Μεξικού, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ρεϊνόσα, στην πολιτεία Ταμαουλίπας.

Κλείσιμο
Τουλάχιστον δύο διερχόμενοι πολίτες υπάρχουν πληροφορίες ότι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.



"Η πόλη βρίσκεται εντελώς εκτός ελέγχου", δήλωσε ο Φρανσίσκο Γκαρσία Καμπέσα δε Βάκα, γερουσιαστής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος της Ρεϊνόσα.

Οι αρχές της πολιτείας Ταμαουλίπας κάλεσαν μέσω Twitter τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή όπου σημειώνονται οι συγκρούσεις.

Οι αρχές εξάλλου προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν την ταυτότητα του ηγετικού στελέχους του καρτέλ του Κόλπου που συνελήφθη, σύμφωνα με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Κατά τον αξιωματούχο, υπήρξε σύγχυση με έναν άλλο κακοποιό που είχε συλληφθεί στην περιοχή πέρυσι.

Η Ρεϊνόσα αποτελεί από πέρυσι θέατρο αιματηρών συγκρούσεων, καθώς το καρτέλ του Κόλπου και το καρτέλ Λος Σέτας μάχονται για την κυριαρχία στην περιοχή.

Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται εξαιτίας της βίας που σχετίζεται με τις συμμορίες στο Μεξικό τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο υποσχόταν να αποκαταστήσει την τάξη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο του 2012, όμως παρότι ο αριθμός των δολοφονιών έχει μειωθεί, σε πολλές περιοχές της χώρας η βία συνεχίζεται αμείωτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης