Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί νεκροί σε ενέδρα συμμορίας στο Μεξικό

Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί νεκροί σε ενέδρα συμμορίας στο Μεξικό

Κατά τη μεταφορά τους στη Γκουανταλαχάρα

Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί νεκροί σε ενέδρα συμμορίας στο Μεξικό
Τουλάχιστον 15 αστυνομικοί σκοτώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας  σε ενέδρα που είχαν στήσει μέλη συμμορίας στο δυτικό τμήμα του Μεξικού, σύμφωνα με  αξιωματούχο.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο χωριό Σογιατάν, κατά τη μεταφορά μιας επίλεκτης ομάδας αστυνομικών στη Γκουανταλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού.

«Δεκαπέντε από τους συναδέλφους μας έχασαν τη ζωή τους. Πέντε ακόμα αξιωματικοί τραυματίστηκαν, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους θεωρείται σταθερή», δήλωσε ο Φρανσίσκο Αλεχάντρο Σολόριο Αρεχίγκα, επίτροπος ασφαλείας του Χαλίσκο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, ωστόσο το γραφείο της εισαγγελίας του Χαλίσκο ανακοίνωσε ότι αρκετοί αστυνομικοί έχουν «χτυπηθεί από σφαίρες».

Οι αρχές εικάζουν ότι η επίθεση αυτή αποτελεί αντίποινα για τη σύλληψη ορισμένων μελών συμμορίας τα οποία βρίσκονταν υπό έρευνα σχετικά με την ανεπιτυχή απόπειρα δολοφονίας του Σολόριο στις 30 Μαρτίου.
Κλείσιμο

«Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν αντίποινα του οργανωμένου εγκλήματος μετά την επίθεση εναντίον μου», δήλωσε ο Σολόριο ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Γκουανταλαχάρα και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής αστυνομίας, του στρατού καθώς και αξιωματούχοι ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης