«Οι Σοσιαλιστές βαδίζουν στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ», λέει ο πρώην γάλλος ΥΠΟΙΚ

«Οι Σοσιαλιστές βαδίζουν στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ», λέει ο πρώην γάλλος ΥΠΟΙΚ

Ο Μοντεμπούρ έσπευσε να υποστηρίξει ότι μετάνιωσε για τα χρόνια που αφιέρωσε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα... 

«Οι Σοσιαλιστές βαδίζουν στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ», λέει ο πρώην γάλλος ΥΠΟΙΚ
Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα βαδίζει στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ..., δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echo» ο Αρνό Μοντεμπούρ, πρώην υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ.

Σχολιάζοντας πικρόχολα την πολιτική που ακολουθεί ο γάλλος πρόεδρος αλλά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα του κυβερνώντος κόμματος στις περιφερειακές εκλογές, ο Μοντεμπούρ έσπευσε να υποστηρίξει ότι μετάνιωσε για τα χρόνια που αφιέρωσε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα... 

 Ο Μοντεμπούρ, που διετέλεσε πρώην υπουργός Οικονομίας στην σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ολάντ, χρησιμοποίησε «σκληρή» γλώσσα για το κόμμα του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μετάνιωσε που αφιέρωσε όλα αυτά τα χρόνια στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αφού ήταν χαμένος χρόνος. 
Κλείσιμο

 Τον Αύγουστο  2014, ο Μοντεμπούρ ήταν αυτός που είχε δηλώσει ανοικτά ότι διαφωνεί με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ σηκώνοντας το λάβαρο της ανταρσίας.

Ο Μοντεμπούρ ήταν αυτός που ανάγκασε τον γάλλο πρόεδρο να προβεί σε κυβερνητικό ανασχηματισμό εν μέσω θέρους για να διασώσει το κύρος και την αξιοπιστία του.

Επανειλημμένως, ο Μοντεμπούρ είχε εκφράσει την έντονη δυσφορία του για τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει στις χώρες της Ευρώπης η κυβέρνηση του Βερολίνου αλλά και στην πολιτική που ακολουθεί ο επικεφαλής της PS, Φρανσουά Ολάντ. 

Αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί ο γάλλος πρόεδρος από τότε που ανέλαβε την εξουσία (2012), είναι ακριβώς η ίδια με του προκατόχου του, Νικολά Σαρκοζί....Για το λόγο αυτό , το Σοσιαλιστικό Κόμμα ηττήθηκε από την Δεξιά στις περιφερειακές εκλογές, υποστήριξε ο Μοντεμπούρ και πρόσθεσε: «Οι Σοσιαλιστές βαδίζουν στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ της Ελλάδας». 

Ο Μοντεμπούρ, ένας σπουδαίος ρήτορας, δικηγόρος στο επάγγελμα,γεννήθηκε σε μικρή κοινότητα της Νιεβρ, Μοντεμπούρ. Γιος κρεοπώλη και εκπαιδευτικού, στρατολογείται στις τάξεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος πριν από την εκλογή του Φρανσουά Μιτεράν το 1981.Στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 2011 για την ηγεσία, ο Μοντεμπούρ εξασφαλίζει την τρίτη θέση, έχοντας ωστόσο επιτύχει να τοποθετηθεί ιδεολογικά στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος.Σε ομιλία του κατά την προεκλογική περίοδο για τις προκριματικές, ο Μοντεμπούρ δημιουργεί για πρώτη φορά αίσθηση, συγκρίνοντας την Άνγκελα Μέρκελ με τον καγκελάριο Βίσμαρκ, όχι για την ικανότητά της να ενώσει τη Γερμανία, αλλά για τον απότομο και δεσποτικό τόνο της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης