Τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα στην αιματηρή απαγωγή του εισαγγελέα

Τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα στην αιματηρή απαγωγή του εισαγγελέα

Μετά τις αναφορές Νταβούτογλου ότι κατά τη διάρκεια της ομηρίας οι τρομοκράτες είχαν κάποιες επαφές στο εξωτερικό

Τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα στην αιματηρή απαγωγή του εισαγγελέα
Το σενάριο της σύνδεσης τρομοκρατών που δρούν στο τουρκικό έδαφος με την Ελλάδα ανασύρουν τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή την αιματηρή απαγωγή του εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Vatan που επικαλείται Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής οι δύο ένοπλοι συνομιλούσαν με άτομο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα ερεύνησε το θέμα έπειτα από δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «κατά την διάρκεια της ομηρίας οι τρομοκράτες είχαν κάποιες επαφές στο εξωτερικό. Όλα αυτά τα παρακολουθούμε».

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την Vatan οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο Χουσεϊν Φεβζί Τεκίν ο οποίος θεωρείται τώρα αρχηγός του DHKP C, μέλη του οποίου ήταν οι απαγωγείς, αλλά και τα υπόλοιπα ανώτατα στελέχη βρίσκονται στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο τρομοκράτες βρίσκονταν συνεχώς σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγεσία της οργάνωσης στην Ελλάδα κατά την ώρα των διαπραγματεύσεων με την τουρκική αστυνομία ενώ κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα.

Εκτιμούν επίσης ότι ενδεχομένως να χτύπησαν τον εισαγγελέα ενώ είχαν ανοιχτή γραμμή με την Ελλάδα. «Πιστεύουμε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ενημέρωναν συνεχώς την Ελλάδα. Κινούνταν με βάση τις εντολές που έπαιρναν από εκεί. Το να κάνουν μια τέτοια κίνηση την ώρα που δεν υπήρχε πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες δείχνει ότι πήραν την εντολή να χτυπήσουν από το τηλέφωνο. Μόλις ήρθε η εντολή από την Ελλάδα να χτυπήσουν την εφάρμοσαν. Αυτό δείχνει η εικόνα που έχουμε και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι έρευνες», αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην Vatan.

Σημειώνεται ότι η Χουριέτ την Τετάρτη είχε αναφέρει ότι ο αδελφός του ενός από τους δύο απαγωγείς είχε συλληφθεί στη Χίο τον Ιούλιο του 2013 σε υπόθεση μεταφοράς όπλων με φουσκωτό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης