Κένυα: Εκρήξεις και πυροβολισμοί μετά από εισβολή ενόπλων σε πανεπιστήμιο

Κένυα: Εκρήξεις και πυροβολισμοί μετά από εισβολή ενόπλων σε πανεπιστήμιο

Δυο νεκροί αστυνομικοί - Από την εισβολή των ενόπλων τραυματίστηκαν 20 άτομα εκ των οποίων τα 4 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - H Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση 

Κένυα: Εκρήξεις και πυροβολισμοί μετά από εισβολή ενόπλων σε πανεπιστήμιο
Ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σήμερα το πρωί στην πανεπιστημιούπολη του κολεγίου της Κένυας Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία,  όπου πυροδότησαν εκρηκτικά και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους άνδρες ασφαλείας επί πολλές ώρες, σκοτώνοντας δύο από αυτούς και τραυματίζοντας 20 άτομα -οι 4 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ορισμένοι φοιτητές παγιδεύτηκαν μέσα στην πανεπιστημιούπολη,

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι έφεραν τραύματα από σφαίρες, ανέφερε το Κέντρο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Κλείσιμο
Η αστυνομία έχει περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη όπου έχουν αναπτυχθεί και στρατιώτες καθώς το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα Daily Nation και τον ραδιοφωνικό σταθμό Capital FM.

Μία αστυνομικός που βρίσκεται επί τόπου δήλωσε στο Ρόιτερς ότι σκοτώθηκαν δύο φρουροί ασφαλείας της πανεπιστημιούπολης και ότι οι ένοπλοι ενδέχεται να κρατούν ομήρους καθώς πολλοί φοιτητές παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στον χώρο.

"Δύο φρουροί που βρίσκονταν στην πύλη του πανεπιστημίου σκοτώθηκαν. Ακούμε πυροβολισμούς από μέσα αλλά αυτή τη στιγή δεν μπορούμε να πούμε ποιος πυροβολεί ποιόν", είπε.

H Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κένυα.

Στο παρελθόν, πολλές επιθέσεις στην Γκαρίσα και σε ολόκληρη την Κένυα έχει εξαπολύσει η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση της Σομαλίας Αλ Σαμπάμπ, περιλαμβανομένης και της επίθεσης το 2013 σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Η Αλ Σαμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει δεσμευτεί να τιμωρήσει την Κένυα επειδή έστειλε στρατιώτες στη Σομαλία για να συνδράμουν την ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία μάχεται κατά της οργάνωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης