Αγγλία: Ανακαλύφθηκαν οστά από περίπου 1000 σκελετούς, κάτω από πανεπιστήμιο!

Αγγλία: Ανακαλύφθηκαν οστά από περίπου 1000 σκελετούς, κάτω από πανεπιστήμιο!

Οι περισσότεροι ήταν θαμμένοι χωρίς φέρετρο και προέρχονται από τη μεσαιωνική περίοδο

Αγγλία: Ανακαλύφθηκαν οστά από περίπου 1000 σκελετούς, κάτω από πανεπιστήμιο!
Περίπου 400 πλήρεις σκελετοί είδαν το φως του ήλιου στο Κέιμπριτζ, όταν αρχαιολόγοι που εκτελούσαν ανασκαφές, τους ξέθαψαν μαζί με κομμάτια από άλλους 1.000, κάτω από το κολλέγιο St. John's.

Η σκαπάνη των αρχαιλόγων και οι μελέτες που διεξείχθησαν με στωικότητα για περίπου δυο χρόνια, έδειξαν ότι όλοι οι σκελετοί προέρχονται από την περίοδο μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα και αποτελούν ασθενείς που τάφηκαν εκεί από το Νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή.

Χαρακτηρισμένη ως μια από τις «μεγαλύτερες μεσαιωνικές νοσοκομειακές ανασκαφές» στα βρετανικά νησιά, η επιχείρηση διεξήχθη υπό τον καθηγητή δρ. Κρεγκ Σεσφορντ του τμήματος αρχαιολογίας και ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και αποκάλυψε πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς είχαν ταφεί χωρίς φέρετρο, αλλά διατεταγμένοι ομοιόμορφα, κάτι που υποδεικνύει πως αυτό ήταν ένα οιωνεί νεκροταφείο για τους φτωχούς.

Υπάρχουν φήμες που σχετίζουν το νεκροταφείο με την επιδημία Μαύρης πανώλης, που χτύπησε την Ευρώπη το 1346 και αφάνισε πάνω από 100 εκατομμύρια κόσμο, όμως τα μέχρι τώρα στοιχεία του δρ. Σεσφορντ δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης