Ισπανία: Ήθελε να στείλει τα παιδιά της στο ISIS!

Ισπανία: Ήθελε να στείλει τα παιδιά της στο ISIS!

Η μητέρα κρατείται ως «συνεργάτης τρομοκρατικής οργάνωσης» και τα παιδιά για συμμετοχή

Ισπανία: Ήθελε να στείλει τα παιδιά της στο ISIS!
Μία Μαροκινή που διέμενε στην Ισπανία και που επρόκειτο, σύμφωνα με τις αρχές, να στείλει τους 16χρονους δίδυμους γιους της να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία προφυλακίστηκε σήμερα, ένα χρόνο μετά τον θάνατό ενός άλλου γιου της στην χώρα αυτή, σύμφωνα με μία δικαστική πηγή.

Ένας δικαστής ανηλίκων απήγγειλε στα δίδυμα αγόρια τις κατηγορίες της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση», ενώ οι 16χρονοι οδηγήθηκαν σε ένα κέντρο ανηλίκων, απομονωμένοι από τους άλλους έγκλειστους, για ένα διάστημα 6 μηνών.

Ένας άλλος δικαστής αποφάσισε «να τεθεί υπό κράτηση» η μητέρα «για το έγκλημα της συνεργασίας με μια τρομοκρατική οργάνωση» καθώς υπάρχουν υποψίες ότι η ίδια είχε συγκροτήσει ένα δίκτυο στρατολόγησης τζιχαντιστών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η γυναίκα είχε συλληφθεί χθες στην κατοικία της στη Μπανταλόνα (βορειοανατολικά) όπως επίσης ο σύζυγός της και οι δύο τους γιοι, οι οποίοι επρόκειτο άμεσα να ταξιδέψουν προς τη Συρία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, που διαχειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η μητέρα «είχε προβεί για λογαριασμό των παιδιών της σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να μεταβούν στην εμπόλεμη ζώνη».
Κλείσιμο

Ο ίδιος απήγγειλε και στον πατέρα την κατηγορία της «συνεργασίας με τρομοκρατική οργάνωση», πάντως αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Από τις αρχές της χρονιάς, 29 φερόμενοι τζιχαντιστές έχουν συλληφθεί στην Ισπανία και οι αρχές εμπόδισαν την αποχώρηση «περίπου 50 ξένων μαχητών» είπε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τις μαροκινές αρχές «τόσο στο πεδίο όσο και στο επίπεδο της ανταλλαγής πληροφοριών».

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό το δίκτυο «συνδέεται στενά με το Μαρόκο» όπου οι νεαροί τζιχαντιστές εκπαιδεύονται ή στέλνονται προς τις εμπόλεμες περιοχές, ιδίως στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης