Π.Ο.Υ.: Υψηλόβαθμο στέλεχος είχε οικιακή βοηθό υπό καθεστώς δουλείας!

Π.Ο.Υ.: Υψηλόβαθμο στέλεχος είχε οικιακή βοηθό υπό καθεστώς δουλείας!

Το θύμα ισχυρίζεται ότι την κακοποιούσαν σωματικά και την ανάγκαζαν να δουλεύει αμισθί

Π.Ο.Υ.: Υψηλόβαθμο στέλεχος είχε οικιακή βοηθό υπό καθεστώς δουλείας!
Έρευνα σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της συζύγου του έχουν ξεκινήσει οι αρχές της Ταϊλάνδης μετά την καταγγελία μιας οικιακής βοηθού από την Αιθιοπία που υποστηρίζει ότι την κρατούσαν σε συνθήκες δουλείας και την κακοποιούσαν σωματικά εδώ και δύο χρόνια.

Η 25χρονη γυναίκα κατέθεσε μήνυση τον περασμένο μήνα κατηγορώντας τους εργοδότες της ότι την ξυλοκοπούσαν και την ανάγκαζαν να δουλεύει, χωρίς να πληρώνεται, επί σχεδόν δύο χρόνια.
"Κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων, για καταναγκαστική εργασία χωρίς αποζημίωση και για κακομεταχείριση", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Μάνα Τιενμαουνγκπάκ, ο επικεφαλής των ερευνών στο αστυνομικό τμήμα του Πακρέντ στη Νονταμπούρι, μια πόλη πολύ κοντά στην Μπανγκόκ, όπου κατοικεί το ζεύγος.
Οι δύο κατηγορούμενοι θα καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Σουραπόνγκ Κονγκσαντούκ, ο δικηγόρος της 25χρονης, επιβεβαίωσε ότι η πελάτισσά του εργαζόταν για ένα "υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ" από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2015. "Δεν λάμβανε μισθό. Καθημερινά έπρεπε να δουλεύει από τις 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Τις νύχτες κοιμόταν σε ένα εξωτερικό δωμάτιο, μαζί με έναν σκύλο. Έτρωγε μόνο ρύζι και δεν της επιτρεπόταν να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους", υποστήριξε.

Η γυναίκα γλίτωσε τελικά αφού προηγουμένως προσπάθησε να αυτοκτονήσει και την έσωσαν περαστικοί.
Κλείσιμο

"Ο ΠΟΥ ενημερώθηκε για τους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης για μια υπόθεση που αφορά έναν εργαζόμενο του ΠΟΥ στην Ταϊλάνδη και ένα πρόσωπο που εργαζόταν στο σπίτι του. Ο ΠΟΥ εξετάζει την υπόθεση", είπε μια εκπρόσωπος του Οργανισμού από την Μπανγκόκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης