Συρία: «Λύγισε» ο φωτογράφος που έκανε την 4χρονη Χουντέα να «παραδοθεί»

Συρία: «Λύγισε» ο φωτογράφος που έκανε την 4χρονη Χουντέα να «παραδοθεί»

Το κοριτσάκι όταν είδε τον φωτογραφικό φακό νόμιζε πως ήταν όπλο και σήκωσε τα χεράκια της για να παραδοθεί - Πάνω από 20.000 φορές έχει αναπαραχθεί η εικόνα

Συρία: «Λύγισε» ο φωτογράφος που έκανε την 4χρονη Χουντέα να «παραδοθεί»
Το βλέμμα της γεμάτο φόβο και αγωνία, το στοματάκι της ερμητικά κλειστό και τα χέρια της σηκωμένα ψηλά, όπως είχε δει πολλούς μεγάλους να κάνουν όταν κάποιος τους στόχευε με όπλο…

Η 4χρονη Χουντέα έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο με μία μόνο λήψη, η οποία την απεικονίζει να παραδίνεται στον… φωτογραφικό φακό του ρεπόρτερ νομίζοντας πως πρόκειται για όπλο.

Η μοναδική αυτή στιγμή οδηγεί σε σκέψεις για την «δολοφονία» της παιδικής αθωότητας σε συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης όπως στην Συρία, όπου ζούσε η μικρή με την οικογένειά της.
Πώς αφηγείται, όμως, ο άνθρωπος πίσω από τον φακό που οδήγησε την μικρή Χουντέα να… παραδοθεί.
Κλείσιμο

Ο Τούρκος φωτογράφος Οσμάν Σαγκίρλι μιλώντας στο BBC εξήγησε ότι βρέθηκε στον συριακό προσφυγικό καταυλισμό της περιοχής Ατμέχ στα σύνορα με την Τουρκία το περασμένο έτος όταν είδε μπροστά του την μικρή.

«Είχα μία φωτογραφική μηχανή με τηλεφακό που η μικρή μπέρδεψε με όπλο και σήκωσε ψηλά τα χέρια της για να παραδοθεί. Ήταν τρομοκρατημένη γιατί δάγκωνε τα χείλη της και είχε σηκωμένα τα χέρια της», εξήγησε στο βρετανικό δίκτυο ο φωτορεπόρτερ συγκλονισμένος.

«Νόμιζε ότι θα την πυροβολούσα», πρόσθεσε και εξήγησε πως συνήθως τα παιδάκια όταν βλέπουν φωτογραφική μηχανή γελούν, φεύγουν ή κρύβουν με τα χέρια τους το πρόσωπό τους.
Στην περίπτωση της Χουντέα, όμως, τίποτα από τα παραπάνω δε συνέβη. Αντιθέτως, η μικρή παραδόθηκε στον… σκοπευτή.

Η λήψη δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο έντυπο Türkiye όπου ο Σαγκίρλι εργάζεται εδώ και 25 χρόνια, μιλώντας για εμπόλεμες καταστάσεις, για φυσικές καταστροφές και προσωπικές ιστορίες από το μέτωπο.

«Έχει περισσότερο νόημα όταν βλέπεις τι περνούν οι πρόσφυγες μέσα από τα μάτια των παιδιών. Τα παιδιά αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα με την αθωότητά τους», επισήμανε.
Αρκετοί ήταν όσοι αμφισβήτησαν την γνησιότητά της κάνοντας λόγο για επεξεργασμένη εικόνα ή στημένη λήψη, ωστόσο ο φωτογράφος διαβεβαιώνει πως πρόκειται για πραγματικό περιστατικό.

Η εικόνα μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγινε ανάρπαστη, ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο χάρη στην ανάρτηση της φωτορεπόρτερ Νάντια Αμπού Σαμπάν.

«Κλαίω», «απίστευτα λυπηρό», «η ανθρωπότητα απέτυχε», ήταν μόνο μερικά από τα σχόλια των χρηστών του Διαδικτύου κάτω από την συγκλονιστική φωτογραφία, η οποία έχει αναπαραχθεί πάνω από 20.000 φορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης