«Bild»: «Γιατί φλερτάρει τώρα ο Τσίπρας με τη Ρωσία;»

«Bild»: «Γιατί φλερτάρει τώρα ο Τσίπρας με τη Ρωσία;»

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις σε ότι αφορά το χρέος

«Bild»: «Γιατί φλερτάρει τώρα ο Τσίπρας με τη Ρωσία;»
«Γιατί φλερτάρει τώρα ο Τσίπρας με τη Ρωσία;», διερωτάται η εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας την ενίσχυση των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με τη Μόσχα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός  παλεύει εδώ και εβδομάδες με τους πιστωτές. Ο χρόνος τρέχει και τα ταμεία των Αθηνών είναι σχεδόν άδεια καθώς η χώρα βρίσκεται λίγο πριν την χρεοκοπία ."Την Δευτέρα οι συνομιλίες μεταξύ των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν κατέληξαν σε ομοφωνία», σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας .

«Χωρίς τα χρήματα, η Ελλάδα δεν μπορεί τον Απρίλιο να καλύψει τα έξοδά της .Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται κατά των ευρωπαικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, λίγο πριν την επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα στις 8 Απριλίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι κυρώσεις είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά. «Μπορούμε να έχουμε μία βάσιμη συνεργασία που θα επιτρέψεΙ στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά της προιόντα στη Ρωσία», τόνισε ο Α.Τσίπρας. 
 
Την ίδια ώρα, σε άλλο δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις σε ότι αφορά το χρέος . "Ο Α. Τσίπρας δεν υποχωρεί στη διαφωνία για το χρέος με τους εταίρους, υποστηρίζει η Bild. O Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για έναν ηθικό συμβιβασμό με τους εταίρους, όπως δήλωσε στην ελΛηνική βουλή την Δευτέρα, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.  

http://www.zeit.de/wirtschaft/2015-03/griechenland-russland-tsipras-moskau
Κλείσιμο

Υπό τον τίτλο: «Ο Τσίπρας παίζει το ρωσικό χαρτί», η εφημερίδα Die Zeit σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο ρωσικό πρακτορείο Tass. Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ο Α. Τσίπρας θέλει να διασφαλίσει ότι θα γίνει δεκτός με ανοικτές αγκάλες στις 8 Απριλίου στο Κρεμλίνο ." Αλλά και η Ρωσία έχει οικονομικές φιλοδοξίες στην Ελλάδα", σχολιάζει η " εφημερίδα Die Zeit" και προσθέτει: "Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ρωσική βοήθεια. Η επίσκεψη  Τσίπρα στις 8 Απριλίου στη Μόσχα μπορεί να αλλάξει τις σχέσεις Ρωσίας - Ευρώπης. "Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση", είχε πει το 1965 ο εθνάρχης της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:"Η κρίση χρέους και η ύφεση ανάγκασαν πολλούς Έλληνες να γίνουν εχθροί της Ευρώπης. Στελέχη της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάφας από την Ευρώπη αλλά και το ΝΑΤΟ και την προσέγγισή με τη Ρωσία.  Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι, μόνο το 23% των Ελλήνων τρέφουν καλά αισθήματα για την Ευρωπαική  Ένωση ενώ το 63% βλέπουν με "καλό μάτι" τη Ρωσία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης