Χουριέτ: Ο αδελφός ενός εκ των απαγωγέων του εισαγγελέα είχε συλληφθεί με όπλα στη Χίο

Χουριέτ: Ο αδελφός ενός εκ των απαγωγέων του εισαγγελέα είχε συλληφθεί με όπλα στη Χίο

Πώς συνδέεται η χθεσινή τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη με την υπόθεση του Ιουλίου του 2013

Χουριέτ: Ο αδελφός ενός εκ των απαγωγέων του εισαγγελέα είχε συλληφθεί με όπλα στη Χίο
Αδελφός του Μεχμέτ Γιαλά του ενός εκ των συλληφθέντων τον Ιούλιο του 2013 στη Χίο μέσα σε ένα φουσκωτό γεμάτο με όπλα φέρεται να είναι ο ένας εκ των δύο απαγωγέων του Τούρκου εισαγγελέα που κατέληξε σε τραγωδία με νεκρούς τόσο τον όμηρο όσο και τους δύο ακροαριστερούς απαγωγείς.

Σύμφωνα με την Χουριέτ ο ένας εκ των απαγωγέων είναι ο Σαφάκ Γιαλά ο αδερφός του οποίου είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια ανοιχτά της Χίου. Τότε ένα σκάφος του Λιμενικού είχε εντοπίσει ένα φουσκωτό κατά τη διάρκεια περιπόλου. Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι στο φουσκωτό βρίσκονταν δύο αντιαρματικοί όλμοι, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο τρίτος αδελφός Γιαλά, ο Μπουλούτ, βρισκόταν στις λίστες των ΗΠΑ για υποθέσεις τρομοκρατίας μετά την βομβιστική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα την 1η Φεβρουαρίου του 2013. Για την επίθεση τότε είχε κατηγορηθεί το κόμμα DHKP-C, μέλη του οποίου ήταν οι δύο απαγωγείς του Τούρκου εισαγγελέα.

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν την Τετάρτη σε 22 προσαγωγές φοιτητών για την υπόθεση της απαγωγής της Τρίτης. Και οι 22 προσήχθησαν από την πόλη Αττάλεια και συνδέονται με το εκτός νόμου μαρξιστικό κόμμα DHKP-C μέλη του οποίου ήταν οι δύο απαγωγείς που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης