Έτσι βρίσκουν την ταυτότητα των νεκρών της Germanwings

Έτσι βρίσκουν την ταυτότητα των νεκρών της Germanwings

Δείτε φωτογραφίες - Οι συγγενείς περιμένουν με αγωνία να γίνει η ταυτοποίηση των δειγμάτων DNA 

Έτσι βρίσκουν την ταυτότητα των νεκρών της Germanwings
Δείγματα DNA από τα  θύματα της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings, έχουν συγκεντρώσει οι ερευνητές στις γαλλικές Άλπείς.

Ακριβώς μια εβδομάδα από την πτώση του αεροσκάφους σ' αυτή την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι ερευνητές απομόνωσαν τα διαφορετικά δείγματα DNA, γενετικό υλικό το οποίο θα συγκριθεί με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση.



Αφότου σημειώθηκε η συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.
Κλείσιμο

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι θα είναι εφικτό ως το τέλος της εβδομάδας να ταυτοποιηθούν όλοι οι επιβαίνοντες στο Airbus A320 της εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη την προηγούμενη εβδομάδα στις γαλλικές Άλπεις.

«Ο (Γάλλος) υπουργός Εσωτερικών (Μπερνάρ Καζνέβ) επιβεβαίωσε ότι το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι εφικτό να ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα χάρη στη λήψη DNA που έχει γίνει και στην εξαιρετική επιστημονική δουλειά», είπε ο Ολάντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.




Περίπου 400 δείγματα που ελήφθησαν από κομμάτια των πτωμάτων των θυμάτων εστάλησαν στο ειδικό ερευνητικό κέντρο της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής έχουν απομονωθεί 78 προφίλ του DNA επιβατών ή μελών του πληρώματος του αεροπλάνου, όμως επισήμως κανένα θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης