Υεμένη: Τουλάχιστον 26 νεκροί από πυρά πυροβολικού

Υεμένη: Τουλάχιστον 26 νεκροί από πυρά πυροβολικού

Το Ριάντ λέει πως η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχισθεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα

Υεμένη: Τουλάχιστον 26 νεκροί από πυρά πυροβολικού
Πυρά πυροβολικού εναντίον της συνοικίας Χορ Μάκσαρ του Άντεν, στη νότια Υεμένη, προκάλεσαν στη διάρκεια της νύκτας το θάνατο 26 ανθρώπων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ενώ νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας είχε κάνει γνωστό πως οβίδες έπληξαν σήμερα ένα κτίριο κατοικιών στο Άντεν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα πολιτοφύλακες πιστοί στον πρόεδρο Αμπντ-Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί αν πρόκειται για την ίδια επίθεση. Μαχητές Χούτι και συμμαχικές τους στρατιωτικές μονάδες προωθούνται προς την πόλη, απωθώντας τις δυνάμεις του Χάντι παρά τις αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται εδώ και έξι ημέρες από δυνάμεις υπό τη Σαουδική Αραβία με στόχο να σταματήσουν την προώθηση αυτής της πολιτοφυλακής που είναι σύμμαχος του Ιράν.

Στο μεταξύ ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ-Φαϊζάλ δήλωσε πως η υπό τη Σαουδική Αραβία συμμαχία θα συνεχίσει την επίθεσή της εναντίον των δυνάμεων των Χούτι έως ότου η Υεμένη σταθεροποιηθεί.

Κλείσιμο
"Δεν είμαστε αυτοί που καλούν σε πόλεμο. Όμως αν χτυπάς τα τύπανα του πολέμου, είμαστε έτοιμοι", δήλωσε ο υπουργός στο Συμβούλιο της Σούρα του βασιλείου, σύμφωνα με το λογαριασμό του σώματος αυτού στο Twitter.

Η επιχείρηση "θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τη νομιμότητα στην Υεμένη μέχρι να επιτύχει τους στόχους της και η Υεμένη να επιστρέψει στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ενότητα", φέρεται ότι δήλωσε ο σαουδάραβας υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης