Μπαινόβγαινε στις ψυχιατρικές κλινικές τους τελευταίους δύο μήνες ο Λούμπιτς

Μπαινόβγαινε στις ψυχιατρικές κλινικές τους τελευταίους δύο μήνες ο Λούμπιτς

Ο πιλότος - δολοφόνος αισθανόταν ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα θα του στερούσαν την μεγάλη αγάπη: να μπορεί να πιλοτάρει Airbus

Μπαινόβγαινε στις ψυχιατρικές κλινικές τους τελευταίους δύο μήνες ο Λούμπιτς
Tρεις φορές είχε νοσηλευτεί τους τελευταίους δύο μήνες σε ψυχιατρική κλινική του Ντίσελντορφ ο «πιλότος - δολοφόνος», Αντρέας Λούμπιτς, όπως αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη αστυνομικές πηγές του Ντίσελντορφ. 

Από τον Φεβρουάριο ως και τα μέσα Μαρτίου του 2015, ο 27χρονος συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus είχε νοσηλευτεί στην «Uniklinik» του Ντίσελντορφ, υποστηρίζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας. 

Για την «Bild», όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικές αρχές του Ντίσελντορφ, κάνοντας φύλλο και φτερό το πατρικό του στο Μονταμπάουρ και το σπίτι του στο Ντίσελντορφ είναι πως, το κίνητρο του Λούμπιτς ήταν ο φόβος που τον είχε κυριεύσει καθώς αισθανόταν ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, θα του στερούσαν την μεγάλη αγάπη: να μπορεί να πιλοτάρει Airbus.

300 εκατ. δολ. για αποζημιώσεις έχουν συγκεντρώσει οι ασφαλιστικές
Την ίδια ώρα, η κοινοπραξία των ασφαλιστικών εταιρειών με επικεφαλής τη γερμανική Allianz έχει ήδη συγκεντρώσει το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου 279 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των αποζημιώσεων για τη συντριβή, ανακοίνωσε ο όμιλος Lufthansa. 

Κλείσιμο
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατομμύρια δολάρια» για να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και το αεροπλάνο που καταστράφηκε, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής εταιρείας της Germanwings, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ». 

Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε μια αεροπορική συντριβή ανέρχονται γενικά σε ένα εκατομμύριο δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις. 

Το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την «Χάντελσμπλατ», η οποία επικαλείται πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.Οι αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της συντριβής, πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ενός Α320 της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Lufthansa στις γαλλικές Άλπεις, καθώς και για το κατεστραμμένο αεροπλάνο, θα καταβληθούν από τους ασφαλιστές, έστω κι αν το δυστύχημα προκλήθηκε εσκεμμένα, είχαν δηλώσει την Παρασκευή πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης