ΟΗΕ: Τέσσερις στους πέντε Σύρους ζουν σε συνθήκες φτώχειας

ΟΗΕ: Τέσσερις στους πέντε Σύρους ζουν σε συνθήκες φτώχειας

Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν ο μισός συριακός πληθυσμός έχει εκτοπιστεί εξαιτίας της σύγκρουσης, η οποία ξεκίνησε το 2011 

ΟΗΕ: Τέσσερις στους πέντε Σύρους ζουν σε συνθήκες φτώχειας
Τέσσερις στους πέντε Σύρους ζουν σε συνθήκες φτώχειας, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν μιλώντας στη διεθνή Διάσκεψη Δωρητών των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, η οποία πραγματοποιείται στην Πόλη του Κουβέιτ, ενώ το Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 500 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

"Ο συριακός λαός είναι θύμα της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης των ημερών μας", δήλωσε ο Μπαν στη διάσκεψη μέσω της οποίας ο Οργανισμός ελπίζει να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια.

"Τέσσερις στους πέντε Σύρους ζουν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη στέρηση. Η χώρα έχει χάσει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ανθρώπινης ανάπτυξης. Σχεδόν οι μισοί άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους", πρόσθεσε ο Μπαν.
"Με χαρά μου ανακοινώνω την προσφορά 500 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα του Κουβέιτ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης του αδελφού συριακού λαού", δήλωσε ενώπιον της Διάσκεψης ο εμίρης του Κουβέιτ σεΐχης Σαμπάχ αλ-Αχμεντ αλ-Σαμπάχ, η ομιλία του οποίου προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.
Κλείσιμο

Στη διάσκεψη συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 78 χώρες και δεκάδες ανθρωπιστικές οργανώσεις ελπίζοντας να συγκεντρώσουν οικονομική βοήθεια που να πλησιάζει την έκκληση του ΟΗΕ για 8,4 δισ δολάρια.

Το Κουβέιτ έχει φιλοξενήσει Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία τα δύο τελευταία χρόνια κι έχει συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια. Παρότι κατά την πρώτη Διάσκεψη το 2013 το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε το αιτηθέν 1,5 δισ δολάρια, κατά την περυσινή Διάσκεψη συγκεντρώθηκαν 2,4 δισ δολάρια αντί των 6,5 δισ που ήταν ο στόχος.
 
Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν ο μισός συριακός πληθυσμός έχει εκτοπιστεί εξαιτίας της σύγκρουσης, η οποία ξεκίνησε το 2011 με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και εξελίχθηκε σε ευρείας κλίμακας εμφύλιο πόλεμο. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια έχει αυξηθεί κατά 2,9 εκατομμύρια μέσα σε μόλις δέκα μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης