Χάος με εκτεταμένο μπλακ άουτ στην Τουρκία - Στο 80% η αποκατάσταση του προβλήματος

Χάος με εκτεταμένο μπλακ άουτ στην Τουρκία - Στο 80% η αποκατάσταση του προβλήματος

Σε μικρό χρονικό διάστημα, θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ  -Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ο Νταβούτογλου

Χάος με εκτεταμένο μπλακ άουτ στην Τουρκία - Στο 80% η αποκατάσταση του προβλήματος
Εκτεταμένο μπλακ άουτ το πρωί στην στην Τουρκία με διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος να καταγράφονται σε τουλάχιστον 30 πόλεις, ανάμεσά τους η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα.

Ενδεικτική είναι η δήλωση των εκπροσώπων της εταιρείας διαχείρισης του δικτύου: Είναι η χειρότερη κατάσταση που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία 15 χρόνια.

Μέχρι στιγμής έχει αποκατασταθεί το 80% του προβλήματος. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, σε μικρό χρονικό διάστημα, θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα σε όλη τη χώρα.  

Το πρωί  ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της τρομοκρατικής ενέργειας.

Κλείσιμο








Τραμ, μετρό έμειναν για ώρες ακινητοποιημένα, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στις πτήσεις, καθώς όσα αεροπλάνα βρισκόταν πάνω από αεροδρόμια έκαναν κύκλους καθώς δεν μπορούν να προσγειωθούν.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τεχνικό πρόβλημα,  ενώ δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για έκρηξη σε εργοστάσιο στο Κοτσαέλι.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε 24 ή 26 από τις 81 επαρχίες της χώρας, πλήττοντας κυρίως την Τραπεζούντα (βορειοανατολικά), το Αϊδίνι (δυτικά), την Αττάλεια (νότια), τη Σμύρνη (δυτικά), το Ιζμίτ (βορειοδυτικά) καθώς και την Προύσα (βορειοδυτικά).




Hürriyet: Το μπλακ άουτ οφείλεται σε τεχνική βλάβη στο σύστημα της εταιρείας TEİAŞ

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα «Hürriyet» ότι, το σημερινό εκτεταμένο μπλακ άουτ στην χώρα, οφείλεται σε τεχνική βλάβη στο σύστημα της εταιρείας «Turkish Electricity Conduction Company» (TEİAŞ).

Tο υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, το πρόβλημα εντοπίζεται στην κεντρική μονάδα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και πιθανότατα προέρχεται από την περιοχή του Αιγαίου. Εχει ήδη ξεκινήσει η αποκατάσταση της βλάβης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης