Υεμένη: Εκατοντάδες Ινδές νοσοκόμες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα

Υεμένη: Εκατοντάδες Ινδές νοσοκόμες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα

Προσλαμβάνονται με πολύ σκληρούς όρους, με τους μεσάζοντες να παίρνουν την αμοιβή τους εκ των προτέρων

Υεμένη: Εκατοντάδες Ινδές νοσοκόμες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα
Νοσοκόμες είναι οι περισσότερες από τους συνολικά 4.000 Ινδούς υπηκόους που ζουν στην Υεμένη και έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα λόγω συγκρούσεων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, πρόκειται μια ακόμη περιπέτεια για το ιατρικό προσωπικό της Ινδίας που εργάζεται στη Μέση Ανατολή, μετά την απαγωγή δεκάδων νοσοκόμων στο Ιράκ πέρυσι.

Οι νοσοκόμες, που κατάγονται κυρίως από το νότιο κρατίδιο Κεράλα, προσλαμβάνονται με πολύ σκληρούς όρους με τους μεσάζοντες να παίρνουν την αμοιβή τους εκ των προτέρων και τα νοσοκομεία διστάζουν να τις απολύσουν καθώς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς το ξένο προσωπικό.

Κλείσιμο
Η σύζυγος του Σατζίς Μάθιου, η 29χρονη Άσα, εργάζεται επί τρία χρόνια στο νοσοκομείο αλ Νάκιμπ στο Άντεν, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες. «Οι περιοχές γύρω από το νοσοκομείο είναι πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι», δήλωσε ο Μάθιου, η σύζυγος του οποίου είναι μία από τις 35 νοσοκόμες που εργάζονται εκεί. Το λιμάνι της πόλης έχει καταστραφεί, ενώ ο δρόμος προς τη Σανάα δεν είναι ασφαλής, συνέχισε.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας προσπαθεί να απομακρύνει τους Ινδούς υπηκόους από τη Σανάα με αεροπλάνο. Οκτώ Ινδοί μεταφέρθηκαν την Κυριακή στο Τζιμπουτί, ενώ δύο αεροπλάνα της Air India βρίσκονται σε επιφυλακή στο Μουσκάτ του Ομάν, όμως δεν έχουν λάβει ακόμη άδεια να πετάξουν ως τη Σανάα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο ίδιος εξήγησε ότι 400 Ινδοί έχουν απομακρυνθεί από το Άντεν μέσω θαλάσσης και αναμένεται να φτάσουν στο Τζιμπουτί αύριο Τρίτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης