Ο Πούτιν έχει φτιάξει έναν στρατό που προπαγανδίζει υπέρ της Ρωσίας στα social media!

Ο Πούτιν έχει φτιάξει έναν στρατό που προπαγανδίζει υπέρ της Ρωσίας στα social media!

Τα «trolls» του Ρώσου προέδρου δουλεύουν 12 ώρες, εισπράττουν 680 ευρώ μηνιαίως και πρέπει να ανεβάζουν τουλάχιστον 135 φιλορωσικά σχόλια τη μέρα

Ο Πούτιν έχει φτιάξει έναν στρατό που προπαγανδίζει υπέρ της Ρωσίας στα social media!
Έναν «στρατό» εκατοντάδων εργαζομένων στο διαδίκτυο απασχολεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με στόχο αυτοί να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της Ρωσίας στο facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ενός πρώην εργαζόμενου, οι «trolls» του Ρώσου προέδρου εργάζονται δώδεκα ώρες την ημέρα με μηνιαίο μισθό 680 ευρώ και έχουν την υποχρέωση να ανεβάζουν τουλάχιστον 135 φιλορωσικά σχόλια την ημέρα, ενώ απαιτείται να παραμένουν σιωπηλοί και αν καθυστερήσουν, έστω και ένα λεπτό στην εργασία τους, τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Οι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο για την φιλορωσική προπαγάνδα στεγάζονται σε ένα σύγχρονο τεσσάρων ορόφων κτήριο, το οποίο ο πρώην εργαζόμενος το παρομοιάζει με το «υπουργείο Αλήθειας» στο προφητικό βιβλίο του Βρετανού Τζορτζ Όργουελ «1984»!

Ο πρώην εργαζόμενος στο αρχηγείο της διαδικτυακής φιλορωσικής προπαγάνδας περιέγραψε πώς λειτουργεί η καθημερινή διαδικασία της προπαγάνδας, την οποία χαρακτήρισε ως «ψευδαίσθηση της πραγματικότητας».

Συγκεκριμένα, σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε τρεις ομάδες, η μία ομάδα παίζει τον ρόλο του «κακού» και επικρίνει το καθεστώς, ενώ οι άλλες δύο διαφωνούν μαζί της και υποστηρίζουν το Κρεμλίνο! Οι ομάδες υποχρεούνται να ανεβάζουν φωτογραφίες σχετικά με το θέμα για το οποίο διαφωνούν και έναν σύνδεσμο (link) που να παραπέμπει στο επίμαχο θέμα της «διαφωνίας» τους.

Από τους επικεφαλής του αρχηγείου τους, ο πρώην εργαζόμενος αποκάλυψε ότι τους έχουν δοθεί «λέξεις - κλειδιά» και ετικέτες, που είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν και που βοηθούν τους χρήστες να βρουν τις σχετικές συζητήσεις και «διαφωνίες» στις μηχανές αναζήτησης!

Ο πρώην εργαζόμενος δήλωσε ότι έμεινε στο «troll factory» του Πούτιν για δύο περίπου μήνες και μετά εγκατέλειψε την «παράλογη» εργασία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης