Ήρωας ο κυβερνήτης της Germanwings - Προσπάθησε να σώσει επιβάτες και πλήρωμα!

Ήρωας ο κυβερνήτης της Germanwings - Προσπάθησε να σώσει επιβάτες και πλήρωμα!

Ενώ ο Τύπος και η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει εστιάσει στον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, ο κυβερνήτης του έχει παραμείνει στη σκιά...

Ήρωας ο κυβερνήτης της Germanwings - Προσπάθησε να σώσει επιβάτες και πλήρωμα!
Ο πιλότος του Airbus A320, της πτήσης της Germanwings από την Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, Πάτρικ Σοντενχάιμερ, όλες αυτές τις ημέρες έχει μείνει στη σκιά, καθώς τα μέσα ενημέρωσης και η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει εστιάσει στην απίστευτη ενέργεια του συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς, που παρέσυρε μαζί του στον θάνατο 149 αθώες ψυχές.

Ποιος ήταν ο κυβερνήτης Πάτρικ Σοντενχάιμερ; Ο γενναίος πιλότος, που κατέβαλε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για να σώσει επιβάτες και πλήρωμα από την «τρελή» ενέργεια του συγκυβερνήτη, να οδηγήσει το αεροσκάφος σε μια πτήση θανάτου, ήταν 34 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, μιας κόρης έξι ετών και ενός γιου, τριών ετών.

Ο 34χρονος πιλότος διέθετε μεγάλη εμπειρία στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με αεροσκάφη Airbus A320, καθώς είχε στο ενεργητικό του πάνω από 6.000 ώρες πτήσης και υπηρετούσε στην Lufthansa και στην θυγατρική της εταιρεία Condor επί δέκα χρόνια.
Κλείσιμο

Ο Σοντενχάιμερ τον Μάιο του 2014 ζήτησε να μετατεθεί στην θυγατρική της Lufthansa, Germanwings, μια εταιρεία χαμηλού κόστους, στην οποία θα πραγματοποιούσε πτήσεις μικρότερων αποστάσεων και έτσι, θα είχε την ευκαιρία να περνά περισσότερο χρόνο μαζί με την οικογένειά του...

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκαν σελίδες αφιερωμένες στον 34χρονο κυβερνήτη της μοιραίας πτήσης, που έχουν στόχο να αναδειχθεί η μεγαλειώδης προσπάθεια που έκανε να σώσει επιβάτες και πλήρωμα, όταν αντιλήφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς, οδηγούσε το αεροσκάφος σε μια καθοδική δεκάλεπτη πορεία, χωρίς γυρισμό, στις γαλλικές Άλπεις.



Ο κυβερνήτης φώναζε απελπισμένα στον Λούμπιτς: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα» και όταν είδε πως δεν παίρνει απάντηση, άρπαξε ένα τσεκούρι και προσπαθούσε με όλη του την δύναμη να σπάσει την βαριά πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης. «Είναι ένας ήρωας που παρέμεινε στη σκιά», γράφουν πολλοί χρήστες για τον γενναίο πιλότο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας την γιγάντια προσπάθεια που έκανε να σώσει τους επιβάτες και το πλήρωμα από το καταστροφικό σχέδιο του Λούμπιτς.



Η γιαγιά του 34χρονου κυβερνήτη, Μαριάν, έγραψε: «Ο εγγονός μου είναι νεκρός και όλα αυτά εξαιτίας ενός ηλίθιου που έκανε αυτό σε ολόκληρη πτήση και σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους».



Ο πάστορας, Έλκε Μπον, επικεφαλής του καθολικού νηπιαγωγείου, στο οποίο φοιτούν τα δύο παιδιά του Πάτρικ Σοντενχάιμερ, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης της Gremanwings ήταν ένας άνθρωπος ενθουσιώδης και εξυπηρετικός, που ακτινοβολούσε ευτυχία, ενώ τόνισε ότι είναι δύσκολο για την οικογένεια του κυβερνήτη να συμβιβαστεί με την κατάσταση.

Ένας πρώην συνάδελφος του Σοντενχάιμερ ανέφερε ότι επρόκειτο για ένα αξιόπιστο άτομο και δήλωσε σίγουρος ότι ο κυβερνήτης έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τους επιβάτες και το πλήρωμα της μοιραίας πτήσης.

Ένας χρήστης στο Facebook έγραψε: «Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι είναι ΗΡΩΑΣ. Στη μνήμη όλων εκείνων που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Ο ουρανός έχει κερδίσει 150 αγγέλους. Σας αγαπάμε»...








Στις 4 Απριλίου, στο Χάλτερν της Γερμανίας, τη γενέτειρα των 16 Γερμανών μαθητών που επέβαιναν στην μοιραία πτήση του Airbus, θα πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης στη μνήμη των θυμάτων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην πορεία αναμένεται να συμμετάσχουν 2.500 άτομα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης