Νύχτα κόλασης στην Υεμένη: Πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν τη Σαναά

Νύχτα κόλασης στην Υεμένη: Πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν τη Σαναά

Ένας από τους κατοίκους είπε πως τα πλήγματα φαίνεται ότι ήταν επικεντρωμένα κυρίως γύρω από τη διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας

Νύχτα κόλασης στην Υεμένη: Πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν τη Σαναά
Πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και μετά τα χαράματα σήμερα την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, έγινε γνωστό από κατοίκους, κατά την πέμπτη ημέρα της εκστρατείας που διεξάγεται με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία εναντίον των δυνάμεων των Χούτι που αντιτίθενται στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Ένας από τους κατοίκους είπε πως τα πλήγματα φαίνεται ότι ήταν επικεντρωμένα κυρίως γύρω από τη διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

«Ήταν μια νύχτα κόλασης», δήλωσε ένας Υεμενίτης διπλωμάτης. Πρόσθεσε πως οι επιδρομές φαίνεται ότι είχαν στόχο αποθήκες όπλων που πιστεύεται ότι βρίσκονται μέσα σε σήραγγες σκαμμένες στα βουνά που δεσπόζουν της πόλης.

Κλείσιμο
Το Ριάντ ανακοίνωσε στις 26 Μαρτίου πως, μαζί με άλλες εννέα σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες, άρχισε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της σιιτικής πολιτοφυλακής των Χούτι που ελέγχει την πρωτεύουσα και είναι σύμμαχος του κύριου περιφερειακού αντιπάλου του βασιλείου, του Ιράν.

Το Ιράν, το οποίο αρνείται ότι βοηθάει στρατιωτικά τους Χούτι, έχει καταδικάσει δριμύτατα τις επιδρομές.

Το υπουργείο Υγείας, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι οι αεροπορικές επιθέσεις προκάλεσαν το θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό 88 τη νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης