Βίντεο: Δείτε τη στιγμή της έκρηξης σε κτίριο του Μανχάταν

Βίντεο: Δείτε τη στιγμή της έκρηξης σε κτίριο του Μανχάταν

Καταγράφεται ο πανικός των πολιτών που τρέχουν μακριά από το σημείο - Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 19 πολίτες, ενώ αγνοούνται δύο ακόμα 

Βίντεο: Δείτε τη στιγμή της έκρηξης σε κτίριο του Μανχάταν
Η στιγμή της σφοδρής έκρηξης που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή Ιστ Βίλατζ της Νέας Υόρκης, από την οποία κατέρρευσαν δύο κτίρια, τραυματίστηκαν 19 πολίτες και αγνοούνται δύο ακόμα,  καταγράφεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στα πλάνα που έχουν μαγνητοσκοπηθεί από κλειστό κύκλωμα κάμερας, αποτυπώνεται η πρώτη έκρηξη στο κτίριο και ο πανικός των πολιτών που άλλοι τρέχουν μακριά από το σημείο και άλλοι λίγα δευτερόλεπτα μετά δρασκελίζουν προς την πολυκατοικία για να δουν τι συνέβη.

Υπενθυμίζεται πως σε ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων όπου στεγάζονται 49 διαμερίσματα, έπιασε φωτιά, ενώ λίγο νωρίτερα, ο εκκωφαντικός ήχος έκρηξης έσπειρε τον πανικό στη γύρω περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία η έκρηξη προήλθε από διαρροή αερίου στο εστιατόριο Sushi Park που βρισκόταν στο ισόγειο ενός εκ των κτιρίων.

Κλείσιμο
Αιμόφυρτοι άνθρωποι άρχισαν να βγαίνουν από τα κτήρια την ώρα που το πρώτο από αυτά κατέρρευσε, ξυπνώντας μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο καπνός ήταν πυκνός, σε σημείο που μερικοί από τους 250 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, έπρεπε να ρίχνουν νερό για να σβήσουν τις φλόγες που έφταναν σε μεγάλο ύψος, χωρίς να βλέπουν τι υπάρχει μπροστά τους.

Την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που είχαν καταπιεί δυο από τα εναπομείναντα κτήρια, ένα ακόμα κατέρρευσε, χωρίς να υπάρξει κάποια ανθρώπινη απώλεια. Με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της πυροσβεστικής τρία από τα τέσσερα κτήρια έχουν καταρρεύσει πλήρως ή μερικώς ενώ κάποιες εστίες φωτιάς υπάρχουν ακόμα στο τέταρτο από αυτά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης