Η στρατιωτική δράση κατά των ανταρτών πρέπει να συνεχίσει, λέει ο πρόεδρος της Υεμένης

Η στρατιωτική δράση κατά των ανταρτών πρέπει να συνεχίσει, λέει ο πρόεδρος της Υεμένης

Ο Αμπντ-Μανσούρ Χάντι Ράμπο καλεί το λαό σε ειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης -Διαπραγμάτευση επιθυμεί ο Μπαν Κι Μουν για τον τερματισμό της ρήξης 

Η στρατιωτική δράση κατά των ανταρτών πρέπει να συνεχίσει, λέει ο πρόεδρος της Υεμένης
Τη στιγμή που οι βομβαρδισμοί στην Υεμένη κατά θέσεων των ανταρτών Χούτι συνεχίζονται, ο πρόεδρος της χώρας,  Αμπντ-Μανσούρ Χάντι Ράμπο, δηλώνει πως η στρατιωτική δράση κατά των σιιτών πρέπει να εξακολουθήσει.

Όπως είπε, οι επιθέσεις πρέπει να προχωρήσουν μέχρι οι αντάρτες να παραδοθούν, ενώ κάλεσε το λαό να πραγματοποιήσουν ειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τους Χούτι ανδρείκελα του Ιράν, κατηγορώντας τη χώρα για το χάος που επικρατεί στην Υεμένη.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για την αποτροπή μακροχρόνιας σύρραξης στην Υεμένη είναι η διαπραγμάτευση. 
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν Μπεν Άμπντελ Αζίζ, τόνισε ότι οι βομβαρδισμοί που εξαπολύει η χώρα στο πλαίσιο της συμμαχίας, θα διαρκέσουν «έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια».

Όπως είπε: «Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρώσει τους στόχους της: οι πολίτες της Υεμένης να απολαμβάνουν εκ νέου την ασφάλεια».

Ο Σαουδάραβας μονάρχης προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου των ηγετών των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν κυρίως τα θέματα της συγκρότησης μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης και της σύρραξης στην Υεμένη και η οποία θα διαρκέσει 2 ημέρες στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Λίγο νωρίτερα ο εμίρης του Κουβέιτ δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου ότι οι μαχητές Χούτι στην Υεμένη συνιστούν μια απειλή για ολόκληρη την περιοχή.

«Οι ραγδαίες εξελίξεις που καταγράφονται στην Υεμένη συνιστούν απειλή για την ασφάλειά μας» υπογράμμισε ο σεΐχης Σάμπαχ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης