Συρία: Στα χέρια ισλαμιστών πέρασε η πόλη Ιντλίμπ

Συρία: Στα χέρια ισλαμιστών πέρασε η πόλη Ιντλίμπ

Υποχώρηση κυβερνητικών δυνάμεων - Συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας 

Συρία: Στα χέρια ισλαμιστών πέρασε η πόλη Ιντλίμπ
Το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί του έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις υποχωρούν μετά από σφοδρές οδομαχίες, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Μέτωπο αλ Νόσρα, με την υποστήριξη της Άχραρ αλ Σαμ και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων, ελέγχει τις περισσότερες συνοικίες της Ιντλίμπ, εκτός από τα κυβερνητικά κτίρια και εκείνα των υπηρεσιών ασφαλείας», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Από την ώρα που μπήκαν οι ένοπλοι ισλαμιστές στην πόλη, το βράδυ της Πέμπτης, «οι δυνάμεις του καθεστώτος υποχωρούν και έχουν κλειστεί στους στρατώνες τους», εξήγησε ο Ραχμάν. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τα ξημερώματα σήμερα διεξαγόταν ανταρτοπόλεμος στους δρόμους της Ιντλίμπ.

Κλείσιμο
Η επαρχία Ιντλίμπ, που συνορεύει με την Τουρκία, ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της υπό τον έλεγχο του Μετώπου αλ Νόσρα, εκτός από την ομώνυμη πόλη. Εάν επιβεβαιωθεί η κατάληψή της, θα πρόκειται για την δεύτερη πρωτεύουσα επαρχίας, μετά τη Ράκα, που χάνει το καθεστώς εδώ και τέσσερα χρόνια.

Πριν από τον πόλεμο στην πόλη Ιντλίμπ κατοικούσαν 200.000 άνθρωποι, όμως έκτοτε εγκαταστάθηκαν εκεί χιλιάδες εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές.

Τον Νοέμβριο το Μέτωπο αλ Νόσρα εκδίωξε πολλές άλλες αντάρτικες οργανώσεις από την επαρχία αυτή. Όπως έκανε ο μεγάλος αντίπαλός του, το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος που ίδρυσε ένα χαλιφάτο σε εκτάσεις της Συρίας και του Ιράκ, έτσι και το αλ Νόσρα θέλει να ιδρύσει ένα εμιράτο στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης