Σιγκαπούρη: Έως δέκα ώρες στην ουρά για το τελευταίο αντίο στον Λι Κουάν Γιου

Σιγκαπούρη: Έως δέκα ώρες στην ουρά για το τελευταίο αντίο στον Λι Κουάν Γιου

Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών συγκεντρώνονται για να αποχαιρετήσουν τον πρώτο πρόεδρο της χώρας - Αύριο η κηδεία του 

Σιγκαπούρη: Έως δέκα ώρες στην ουρά για το τελευταίο αντίο στον Λι Κουάν Γιου
Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών στη Σιγκαπούρη σχηματίζουν ουρά όπου παραμένουν ακόμα και για δέκα ώρες με στόχο να πουν αντίο στον πρόεδρο της χώρας, Λι Κουάν Γιου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρώτος πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Κουάν Γιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από οξεία πνευμονία, αναμένεται να κηδευτεί αύριο, Κυριακή.

Κλείσιμο


«Ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης που μας έφερε στην κορυφή», δήλωσε ένας από τους πολίτες, που δεν αποθαρρύνθηκε από την πολύωρη αναμονή.

Μάλιστα, στην ουρά παρέμειναν ακόμα και γονείς με τα μικρά παιδιά τους, στα οποία εξήγησαν την ιστορία του προέδρου. 

«Είπα στην Ρενέ, ότι ο Λι Κουάν Γιου ήταν ο μπαμπάς της Σιγκαπούρης», δήλωσε ένας πατέρας αναφερόμενος στη συζήτηση που έκανε με την μικρή του κόρη. 

Υπενθυμίζεται πως διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της κυβέρνησης της πόλης-κράτους το 1959, οπότε η Σιγκαπούρη κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, ενώ παρέμεινε επί τρεις δεκαετίες στην πρωθυπουργία, μέχρι το 1990. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου , η Σιγκαπούρη γνώρισε μία θεαματική οικονομική ανάπτυξη και έγινε μία από τις «ασιατικές τίγρεις». 

Ο Λι Κουάν Γιου, στον οποίο πιστώνεται η επιτυχής πορεία της πόλης-κράτους, παρέμεινε και μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία μία υψηλής επιρροής πολιτική προσωπικότητα στην Σιγκαπούρη και στην Ασία. Πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, του Λι Χσιέν Λουνγκ, ο Λι Κουάν Γιου παραιτήθηκε το 1990 και παρέδωσε τη πρωθυπουργία στον Γκοχ Τσοκ Τονγκ, τον στενότερο συνεργάτη του. Αυτός στη συνέχεια παρέδωσε, το 2004, την εξουσία στον γιο του Λι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης