Ιταλία: Αθώα η Αμάντα Νοξ για την υπόθεση δολοφονίας της συγκατοίκου της

Ιταλία: Αθώα η Αμάντα Νοξ για την υπόθεση δολοφονίας της συγκατοίκου της

Απαλλάχθηκε και ο φίλος της Ραφαέλε Σολέτσιτο - Σοκαρισμένη η οικογένεια της φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσερ 

Ιταλία: Αθώα η Αμάντα Νοξ για την υπόθεση δολοφονίας της συγκατοίκου της
Αθώοι κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο της Ιταλίας ο Ραφαέλε Σολέτσιτο και η Αμάντα Νοξ για την υπόθεση της δολοφονίας της συγκατοίκου της τελευταίας, Μέρεντιθ Κέρτσερ, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στο διαμέρισμά της στην Περούτζα τον Νοέμβριο του 2007.

Οι δικαστές απεφάνθησαν ότι οι ύποπτοι δεν διέπραξαν το έγκλημα, ωστόσο η Νοξ καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για συκοφαντία καθώς επέρριψε κατηγορίες σε τρίτο πρόσωπο για την δολοφονία της Βρετανίδας φοιτήτριας.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη, επιστρέφω στη ζωή μου», δήλωσε ο Σολέτσιτο, τονίζοντας ότι το ίδιο δικαστικό σώμα που τον είχε καταδικάσει τώρα του αποδίδει δικαιοσύνη.

Η Νοξ από το Σιάτλ όπου ζει εξέφρασε την χαρά της για την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας πως έχει ανακουφιστεί και είναι ευγνώμων, επισημαίνοντας πως η πεποίθηση για την αθωότητά της της έδωσε δύναμη στις δύσκολες στιγμές που έζησε.

Την ίδια ικανοποίηση δε συμμερίστηκε η μητέρα της αδικοχαμένης Κέρτσερ, Αρλίν, η οποία εξέφρασε την έκπληξή της, λέγοντας πως είναι σοκαρισμένη από την απόφαση.
Κλείσιμο
«Πρόκειται για μία αλήθεια δύσκολη να την χωνέψει η οικογένεια», είπε εκπρόσωπος της οικογένειας Κέρτσερ. 

Υπενθυμίζεται πως η Νοξ και ο Σολετσίτο είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό το 2009 σε 26 και 25 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα για τη δολοφονία της Κέρτσερ τον Νοέμβριο του 2007. Τον Οκτώβριο του 2011 είχαν αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό, όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2013. Η νέα δίκη τους στο εφετείο της Φλωρεντίας είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2013. Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Νοεμβρίου 2007 η Μέρεντιθ Κέρτσερ, φοιτήτρια από το Λιντς της Βρετανίας, 21 ετών, βρέθηκε ημίγυμνη σε μια λίμνη αίματος στο δωμάτιο που μοιραζόταν με την Νοξ στην Περούτζια. Το σώμα της έφερε 47 μαχαιριές, ενώ η νεκροτομή έδειξε ότι είχε βιαστεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης