Ουκρανία: Ένας άμαχος σκοτώθηκε από πυρά στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Ένας άμαχος σκοτώθηκε από πυρά στη Μαριούπολη

Παρότι τέθηκε σε ισχύ μια νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός την 15η Φεβρουαρίου, σημειώνονται καθημερινά αψιμαχίες στην ανατολική Ουκρανία, όπου η συνεχιζόμενη σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 6.000 ανθρώπους 

Ουκρανία: Ένας άμαχος σκοτώθηκε από πυρά στη Μαριούπολη
Ένας άμαχος σκοτώθηκε μέσα στις τελευταίες 24 ώρες σε έναν βομβαρδισμό στο Σιρόκινε, 10 χλμ. από τη Μαριούπολη, την μοναδική πλέον πόλη στρατηγικής σημασίας της ανατολικής Ουκρανίας που συνεχίζει να τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της περιοχής του Ντονέτσκ, που παραμένει πιστή στις ουκρανικές αρχές.

“Την 26η Μαρτίου στις 22:55 ένας άνδρας, κάτοικος του χωριού Σιρόκινε, απεβίωσε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε έναν βομβαρδισμό προερχόμενο από τα ανατολικά”, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιοχή, η Βικτόρια Γκουτς, η οποία επέρριψε την ευθύνη για τον βομβαρδισμό στους φιλορώσους αυτονομιστές.

Παρότι τέθηκε σε ισχύ μια νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός την 15η Φεβρουαρίου, σημειώνονται καθημερινά αψιμαχίες στην ανατολική Ουκρανία, όπου η συνεχιζόμενη σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 6.000 ανθρώπους μέσα στους τελευταίους ένδεκα μήνες.
Πολλοί έχουν εκφράσει φόβους ότι η Μαριούπολη, όπου βρίσκεται ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, πιθανόν θα είναι ο επόμενος στόχος των ανταρτών. Η κατάληψή της θα αποτελούσε ένα βήμα-κλειδί για τη δημιουργία μιας χερσαίας σύνδεσης ανάμεσα στη Ρωσία και στην Κριμαία. Η χερσόνησος, η οποία έχει προσαρτηθεί από τη Μόσχα, παραμένει εξαρτημένη από το Κίεβο σε ό,τι αφορά την υδροδότησή της και την ηλεκτροδότησή της.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε τις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία.

“Η κατάσταση σταθεροποιείται”, είπε ο Λισένκο, καθώς δεν αναφέρθηκε η χρήση “πυροβολικού ή τεθωρακισμένων από την πλευρά του εχθρού κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών”, όπως σημείωσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση παραμένει “τεταμένη”.

Στην πιο πρόσφατη αναφορά του για την κατάσταση, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από την πλευρά του σημείωσε ότι “οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ”, που βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από τον Ιανουάριο, έπειτα από πολύμηνες, μανιασμένες μάχες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης