Αγωγή των πιλότων για τις διαρροές στους New York Times

Αγωγή των πιλότων για τις διαρροές στους New York Times

Μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα για την τραγωδία, λένε πιλότοι και ψυχίατροι

Αγωγή των πιλότων για τις διαρροές στους New York Times
Αναστάτωση επικρατεί για τις διαρροές που αφορούν την έρευνα για τις λεπτομέρειες της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους. 

Μετά από τη δημοσίευση αρκετών στοιχείων, πριν αυτά γίνουν γνωστά στους ενδιαφερόμενους από τους  New York Times, το συνδικάτο των πιλότων προσχώρησε σε αγωγή. 

«Εξαιρετικά σοκαρισμένος» από τις διαρροές του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων, δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συνδικάτου Πιλότων αερογραμμών (SNPL) Ερίκ Ντεριβρί.

Οι διαρροές αυτές οδήγησαν στην δημοσίευση συγκεκριμένων πληροφοριών για τις συνθήκες της συντριβής του Α320 των Germanwings στους New York Times. Το συνδικάτο κατέθεσε αγωγή εναντίον αγνώστου για παραβίαση επαγγελματικού μυστικού.

Το γεγονός που εξόργισε το συνδικάτο είναι  ότι οι ερευνητές του Γραφείου Ερευνών έδωσαν συνέντευξη τύπου λέγοντας «δεν έχουμε τίποτα να σας πούμε» και μερικές ώρες αργότερα η εφημερίδα  New York Times, είχε πληροφορίες εντελώς ακριβείς, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τον Εισαγγελέα Μασσαλίας την επομένη ημέρα», όπως αναφέρει.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να μην σπεύδουν κάποιοι να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα μετά τις αποκαλύψεις ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus έριξε επίτηδες το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις.

Συγκεκριμένα η ένωση των Γερμανών πιλότων τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα, πριν βρεθεί το δεύτερο μαύρο κουτί.

«Δεν θα πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, βασισμένοι σε περιορισμένα στοιχεία. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, μπορούν μόνο να καθοριστούν όταν όλες οι πηγές στοιχείων έχουν εξεταστεί πλήρως», δήλωσε ο Ίλια Σουλτς, πρόεδρος της Ένωσης.

Στη Βρετανία, και το Royal College of Psychiatrists, η ένωση των ψυχιάτρων στη Βρετανία προειδοποίησε να μην σπεύδουν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα μετά την τραγωδία.

«Εάν αποδειχθεί ότι ένας πιλότος είχε ιστορικό κατάθλιψης, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα έχουν το ίδιο»

«Προειδοποιούμε να μην ληφθούν βιαστικές αποφάσεις που μπορεί να κάνουν περισσότερο -και όχι λιγότερο- δύσκολο για τους ανθρώπους με κατάθλιψη να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία. Αυτό δεν θα βοηθήσει όσους υποφέρουν, τις οικογένειες ή το κοινό» τονίζει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης