Ο Μπέπε Γκρίλο συγκρίνει τον Ρέντσι με τον πιλότο-δολοφόνο

Ο Μπέπε Γκρίλο συγκρίνει τον Ρέντσι με τον πιλότο-δολοφόνο

«Είναι σαν τον πιλότο του Airbus. Θα συντρίψει την Ιταλία», γράφει στο μπλογκ του ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων

Ο Μπέπε Γκρίλο συγκρίνει τον Ρέντσι με τον πιλότο-δολοφόνο
Προφανώς η αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Άλπεις δεν ήταν αρκετή για τον αντισυστημικό επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δε δίστασε να συγκρίνει τον πιλότο-δολοφόνο, Αντρέας Λούμπιτς, με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Γνωστός για τον υπερβολικό του λόγο και συνηθισμένος για τις παραληρηματικές του εμφανίσεις, ο πρώην ηθοποιός μόλις δύο ημέρες μετά το φρικτό αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους, έκρινε σοφό να προχωρήσει σε μία σύγκριση-σοκ.

Γράφοντας στο μπλογκ του, ο Γκρίλο συνέκρινε τον Ματέο Ρέντσι με τον Λούμπιτς, επισημαίνοντας πως με τους χειρισμούς του πρόκειται να συντρίψει την Ιταλία.
Κλείσιμο

«Υπάρχουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στον Αντρέας Λούμπιτς, τον συγκυβερνήτη του Airbus A320 της Germanwings που συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις, και τον Ματέο Ρέντσι που συντρίβει την Ιταλία. Πρόκειται για δύο άνδρες μόνους στο τιμόνι», έγραψε ο Γκρίλο στο μπλογκ του και, μάλιστα, συνόδευσε το κείμενο με σκίτσο που αναπαριστά τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ως κυβερνήτη αεροσκάφους.

«Αμφότεροι έχουν κλειστεί μέσα αποκλείοντας κάθε εξωτερική παρέμβαση. Από το εσωτερικό του πιλοτηρίου ο Λούμπιτς έκλεισε την πόρτα του κόκπιτ και ο Ρέντσι απέκλεισε τη Γερουσία και κάθε εσωτερική αντιπολίτευση και έχει μετατρέψει τη Βουλή ως απλό όργανο επικύρωσης νόμων», συνέχισε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
Μάλιστα, συνεχίζοντας την αποκρουστική σύγκριση, επισήμανε πως οι επιβάτες του μοιραίου Airbus κατάλαβαν τελευταία στιγμή ότι ο συγκυβερνήτης τους οδηγούσε στην καταστροφή, έπειτα από οκτώ λεπτά αγωνίας.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον Γκρίλο και η Ιταλία «θα καταλάβει την τελευταία στιγμή (την καταστροφή) όταν δε θα μπορεί να κάνει τίποτα πια».

Ανέφερε δε, τη στιγμή που η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αγκάλιασε τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, μετά τη κοινή συνέντευξη Τύπου στη Γαλλία για τα θύματα της συντριβής, λέγοντας πως «με κροκοδείλια δάκρυα θα κλαίνε οι δύο τους αν η Ιταλία πτωχεύσει». Καταλήγοντας, τόνισε πως σε αντίθεση με τον Λούμπιτς, ο Ρέντσι δεν έχει κατάθλιψη, αλλά «οι Ιταλοί είναι».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης