Το σχολείο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας καταγγέλλει χρηματισμό μαθητών από δημοσιογράφους

Το σχολείο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας καταγγέλλει χρηματισμό μαθητών από δημοσιογράφους

«Σταματήστε να δωροδοκείτε τα παιδιά μας για να σας δώσουν συνεντεύξεις!», γράφει πανό έξω από το Joseph-Koenig-Gymnasium

Το σχολείο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας καταγγέλλει χρηματισμό μαθητών από δημοσιογράφους
Σαν να μην ήταν αρκετός ο πόνος των μαθητών και καθηγητών του σχολείου Joseph-Koenig στο Χάλτερν της Γερμανίας, μετά τον τραγικό θάνατο 16 παιδιών και δύο καθηγητών που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος της Germanwings, ένα ακόμα στοιχείο που προκύπτει προκαλεί αποτροπιασμό.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με καταγγελία του Γυμνασίου, δημοσιογράφοι δε δίστασαν να δωροδοκήσουν μαθητές του σχολείου ώστε να εξασφαλίσουν συνεντεύξεις για τα Μέσα που εκπροσωπούν!
Μάλιστα, η καταγγελία αυτή έγινε δημόσια με την ανάρτηση πανό στα κιγκλιδώματα του κτιρίου, το οποίο αναφέρει: «Σταματήστε να δωροδοκείτε τα παιδιά μας για να σας δώσουν συνεντεύξεις! Μην σταματάτε το Χάλτερν από το πένθος».



Η εμμονή της αποκλειστικότητας, η αγωνία της δημοσίευσης στοιχείων που ανταγωνιστικά ΜΜΕ δεν έχουν, οδήγησε δημοσιογράφους στην παντελή έλλειψη σεβασμού, τη στιγμή που μαθητές θρηνούν για τους φίλους τους και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την τραγωδία, επιχειρώντας με τη βοήθεια των καθηγητών τους και ψυχολόγων να ξεπεράσουν το σοκ.



Ο Ούλριχ Βέσελ, διευθυντής του Joseph-Koenig-Gymnasium στις δηλώσεις του για το τραγικό δυστύχημα έκανε λόγο για ένα ταξίδι που επρόκειτο να προσφέρει χαρά στους μαθητές, ένα πρόγραμμα που έπρεπε να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους μαθητές και όμως κατέληξε σε τραγωδία. «Το σχολείο μας δε θα είναι πια όπως παλιά», δήλωσε συντετριμμένος ο Βέσελ, ο οποίος με κόπο συγκρατούσε τα δάκρυά του.



Ο διευθυντής, μάλιστα, αναφέρθηκε και στους δύο καθηγητές που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους, λέγοντας πως ο ένας είχε παντρευτεί τον περασμένο Οκτώβριο και ο δεύτερος ήταν αρραβωνιασμένος. «Από τη μία στιγμή στην άλλη, τα σχέδια για τη ζωή τους χάθηκαν. Θα αφήσουν ένα τεράστιο κενό στο σχολείο μας. Πρόκειται για μία βαθιά πληγή να χάσουμε 16 παιδιά και δύο καθηγητές που θα χρειαστεί πολύ καιρό για να επουλωθεί και θα αφήσει βαθιά σημάδια», επισήμανε ο Βέσελ.



Στο μεταξύ, οι συμμαθητές των θυμάτων συγκεντρώνονται στο Γυμνάσιο, ανάβουν κεριά και εναποθέτουν λουλούδια στη μνήμη τους, ενώ οι ντόπιοι αποφεύγουν τους δημοσιογράφους που έχουν καταφτάσει από ολόκληρο τον κόσμο για να καλύψουν το τραγικό περιστατικό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης