Στα πρόθυρα υπερκόπωσης ένας στους τρεις υπαλλήλους της ΕΚΤ

Στα πρόθυρα υπερκόπωσης ένας στους τρεις υπαλλήλους της ΕΚΤ

Σχεδόν το 5% των ερωτηθέντων σε έρευνα που έγινε στο προσωπικό «έχει αναφέρει πως έχει σκεφτεί την αυτοκτονία ή ότι θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του»

Στα πρόθυρα υπερκόπωσης ένας στους τρεις υπαλλήλους της ΕΚΤ
Εξουθενωμένοι είναι οι εργαζόμενοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού που υπάρχει.

Σε επιστολή της προς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, η ένωση που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους αναφέρει ότι σχεδόν το ένα τρίτο του προσωπικού της κεντρικής τράπεζας είναι στα πρόθυρα της «επαγγελματικής εξουθένωσης».

Σχεδόν το 5% των ερωτηθέντων σε έρευνα που έγινε στο προσωπικό «έχει αναφέρει πως έχει σκεφτεί την αυτοκτονία ή ότι θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του» αναφέρει η επιστολή και διευκρινίζει πως το επίπεδο κούρασης είναι περίπου το διπλάσιο σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα στην κοινωνία γενικότερα.

Κλείσιμο
Στην επιστολή επισημαίνεται, ακόμα, πως η τράπεζα δεν έχει επαρκές προσωπικό για να καλύψει το νέο ρόλο της, ως τραπεζικός επιτηρητής της Ευρωζώνης, οδηγώντας σε αυξημένα επίπεδα άγχους και εκνευρισμού τόσο στους υπαλλήλους, όσο και τους διευθυντές και τη διοίκηση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης