Συρία: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ ζήτησε ο Άσαντ

Συρία: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ ζήτησε ο Άσαντ

«Κάθε διάλογος είναι θετικός όπως είπα, κατ 'αρχήν, βέβαια χωρίς να πιέζεται η κυριαρχία της Συρίας» ήταν το κύριο μήνυμά του

Συρία: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ ζήτησε ο Άσαντ
Στην εκπομπή «60 Minutes» εμφανίστηκε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από καιρό, και μάλιστα σε αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι. Ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε ανοιχτός σε έναν διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς όμως να είναι και έτοιμος να δεχτεί καμία «πίεση στην κυριαρχία» της χώρας του.

Ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσφατα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Σύρο ηγέτη για τον τερματισμό της σύγκρουσης ο Άσαντ ανέφερε: «Στη Συρία λέμε ότι ο κάθε διάλογος είναι ένα θετικό πράγμα και είμαστε ανοικτοί σε διάλογο με τον καθέναν συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, όσον αφορά οτιδήποτε το οποίο να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό».

Σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε άμεση επικοινωνία μεταξύ Δαμασκού και της Ουάσιγκτον ο Άσαντ πρόσθεσε: «Κάθε διάλογος είναι θετικός όπως είπα, κατ 'αρχήν, βέβαια χωρίς να πιέζεται η κυριαρχία της Συρίας».

Κλείσιμο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να υπάρξει ένας πολιτικός συμβιβασμός κατόπιν διαπραγματεύσεων με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία, αποκλείοντας τον Άσαντ από τις συζητήσεις όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά τα σχόλια του Κέρι. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλιστα διευκρίνισε ότι τα σχόλια του Τζον Κέρι δεν αναφερόταν ειδικά στον Άσαντ και ότι η Ουάσινγκτον δεν θα διαπραγματευτεί μαζί του.

Η Ουάσιγκτον όμως έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα της στη Συρία τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των οποίων μάχονται και οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ- Άσαντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης