Αργεντινή: Αθώα η Κιρσνερ για την υπόθεση συγκάλυψης

Αργεντινή: Αθώα η Κιρσνερ για την υπόθεση συγκάλυψης

Για τη βομβιστική επίθεση του 1994 σε ένα κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες

Αργεντινή: Αθώα η Κιρσνερ για την υπόθεση συγκάλυψης
Εφετείο της Αργεντινής επικύρωσε την απόφαση που είχε λάβει πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον περασμένο μήνα, όταν απαλλάχθηκε η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ από τις κατηγορίες περί παρακώλυσης της έρευνας για τη βομβιστική επίθεση του 1994 σε ένα κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες και περί συγκάλυψης του ρόλου του Ιράν στην ενέργεια αυτή.

Ο εισαγγελέας Αλμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος τον Ιανουάριο βρέθηκε νεκρός, είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση. Ο Νίσμαν υποστήριζε ότι η Φερνάντες αποπειράθηκε να συγκαλύψει την υπόθεση με απώτερο στόχο τη σύναψη μιας πετρελαϊκής συμφωνίας με την Τεχεράνη.

Δικαστήριο της Αργεντινής απάλλαξε την Φερνάντες από τις κατηγορίες αυτές σε πρώτο βαθμό τον περασμένο μήνα.
Το Ιράν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη βομβιστική επίθεση.
Κλείσιμο
Οι τρεις εφέτες του Ομοσπονδιακού Εφετείου της Αργεντινής απέρριψαν την έφεση κατά πλειοψηφία (2-1), λόγω «έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων» σε βάρος της προέδρου Φερνάντες, όπως αναφέρει η απόφασή τους.
Θα μπορούσε να γίνει πάντως νέα απόπειρα να ξανανοίξει η υπόθεση με την υποβολή νέας έφεσης σε άλλο δικαστήριο, ή την προσφυγή απευθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αργεντινής.

Ο θάνατος του Νισμάν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – βρέθηκε νεκρός, με μια σφαίρα στο κεφάλι, την 18η Ιανουαρίου στο διαμέρισμά του, μία ημέρα πριν καταθέσει στο Κογκρέσο σχετικά με τις καταγγελίες κατά της προέδρου – έχει πλήξει την κυβέρνηση, ενώ προκάλεσε πληθώρα θεωριών συνωμοσίας, στις οποίες αναφέρεται και η ανάμειξη της Φερνάντες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης