Εντείνουν τις διπλωματικές κινήσεις οι Παλαιστίνιοι

Εντείνουν τις διπλωματικές κινήσεις οι Παλαιστίνιοι

Μεγαλύτερη προσπάθεια για εξεύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού θα ξεκινήσουν από τις επόμενες μέρες

Εντείνουν τις διπλωματικές κινήσεις οι Παλαιστίνιοι
Οι Παλαιστίνιοι σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες και θα προσφύγουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για να επιτύχουν τη δίωξη Ισραηλινών ηγετών, δήλωσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος Σάεμπ Ερεκάτ, λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων εξόδου στο Ισραήλ.

«Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και για αυτό, λέμε ξεκάθαρα ότι θα πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης, θα επιταχύνουμε, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες», δήλωσε ο Ερεκάτ στο Γαλλικό Πρακτορείο, την ώρα που το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου εμφανίζεται να καταλαμβάνει ίσο αριθμό εδρών στην νέα Κνεσέτ με τους αντιπάλους του της κεντροαριστεράς.

«Ακούσαμε όλοι τις δηλώσεις του Νετανιάχου εναντίον της ίδρυσης Παλαιστινιακού Κράτους και υπέρ της συνέχισης του εποικισμού: επαφίεται πλέον στην διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Παλαιστίνης —ενός κράτους υπό κατοχή— για να ενταχθεί στο ΔΠΔ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς», πρόσθεσε ο Ερεκάτ.

Κλείσιμο
Ο Νετανιάχου απέκλεισε τη Δευτέρα κάθε περίπτωση να συναινέσει να δημιουργηθεί Παλαιστινιακό Κράτος εάν παραμείνει επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης. Εξέφρασε ταυτόχρονα την πρόθεσή του να συνεχίσει την πολιτική ανέγερσης εποικισμών στην κατεχόμενη, προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να γίνει η πρωτεύουσα ενός μελλοντικού Παλαιστινιακού Κράτους.

Όλοι όσοι «προστατεύουν τον Νετανιάχου στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας είναι συνένοχοι», συνέχισε ο Ερεκάτ, καθώς ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ «απειλεί να σκοτώσει τη λύση των δύο κρατών. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί έγκλημα πολέμου», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης