Σε απεργία πείνας και πάλι η Ουκρανή πιλότος που κρατείται σε ρωσική φυλακή

Σε απεργία πείνας και πάλι η Ουκρανή πιλότος που κρατείται σε ρωσική φυλακή

Συνελήφθη τον Ιούλιο και κατηγορείται για τον «φόνο εκ προμελέτης» δύο Ρώσων δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία στα μέσα Ιουνίου - 84 μέρες κράτησε η διαμαρτυρία της την προηγούμενη φορά, πριν σταματήσει για λόγους υγείας

Σε απεργία πείνας και πάλι η Ουκρανή πιλότος που κρατείται σε ρωσική φυλακή
Η Ουκρανή πιλότος Νάντια Σαβτσένκο που κρατείται στη Ρωσία ξεκίνησε και πάλι απεργία πείνας, παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών, δέκα ημέρες αφού την είχε σταματήσει, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Μαρκ Φεϊγκούιν.

Η Σαβτσένκο, 33 ετών, αρχικά έκανε απεργία πείνας για 84 ημέρες, προτού σταματήσει εξαιτίας της μεγάλης αδυναμίας της και αφού αναγκάστηκε να επιλέξει μεταξύ της «αναγκαστικής σίτισης» στο νοσοκομείο και του τερματισμού της διαμαρτυρίας της.

Αποφάσισε όμως να ξεκινήσει και πάλι την απεργία επειδή δεν εισακούστηκαν τα αιτήματά της, πρόσθεσε ο Φεϊγκούιν, ο οποίος διευκρίνισε ότι η πιλότος «επιμένει ότι είναι αθώα».

Κλείσιμο
Ουκρανοί γιατροί κατάφεραν να επισκεφθούν την Σαβτσένκο το Σάββατο, για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της πριν εννέα μήνες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, της συνέστησαν να μην ξεκινήσει και πάλι απεργία πείνας.

«Την προειδοποίησα ότι δεν είναι σε κατάσταση να ξεκινήσει και πάλι την απεργία πείνας, όμως αυτή σκέφτεται διαφορετικά», υπογράμμισε ο Φεϊγκούιν.

Η Ουκρανή πιλότος συνελήφθη τον Ιούλιο σε ρωσικό έδαφος σύμφωνα με τη Μόσχα, αν και η Ουκρανία αναφέρει ότι αιχμαλωτίστηκε στο ανατολικό τμήμα της χώρας από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες και παραδόθηκε στη Ρωσία.

Η Σαβτσένκο κατηγορείται για τον «φόνο εκ προμελέτης» δύο Ρώσων δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία στα μέσα Ιουνίου. Σύμφωνα με τους Ρώσους ερευνητές, «για το έγκλημά της ενδέχεται να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών ή σε ισόβια κάθειρξη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης