Δείτε τι βλέπει ένας αετός πετώντας από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Δείτε τι βλέπει ένας αετός πετώντας από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Ενας αυτοκρατορικός αετός αφέθηκε ελεύθερος στα 829 μέτρα του Burj Khalifa, φορώντας μια Action Cam 



Δείτε τι βλέπει ένας αετός πετώντας από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου
Επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού, στον αγώνα για την προστασία της άγριας ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Freedom αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και δημιουργεί πρωτότυπο περιεχόμενο υψηλής προβολής.

Οι αετοί της Freedom έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις από ποικίλα μνημεία της Ευρώπης, όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι. Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις πτήσεις αυτές είχαν τη μεγαλύτερη προβολή στο διαδίκτυο για το 2013-2014, στην κατηγορία τους.

Φορώντας μια Action Cam, ο αετός Darshan πέταξε από την κορυφή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Burj Khalifa στο Ντουμπάι. Με τη χρήση της Sony Action Cam Mini HDR-AZ1 έγινε δυνατό να καταγραφεί η πτήση μέσα από τη μοναδική οπτική του αετού.

Κλείσιμο
Ο αυτοκρατορικός αετός, που εκπαιδεύτηκε από τον επικεφαλής της Freedom, Jacques Olivier Travers, αφέθηκε από την κορυφή του Burj Khalifa, στα 829,8 μέτρα. Ο συγκεκριμένος αετός έχει επανενταχθεί επαρκώς στο φυσικό του περιβάλλον. Μέσω των προγραμμάτων αποκατάστασης έγινε δυνατή η απόσυρση του εν λόγω είδους από την κόκκινη λίστα απειλούμενων ειδών της IUCN.

Η Sony συνεργάζεται με τη Freedom, με στόχο την επανένταξη των αετών στο φυσικό τους περιβάλλον, στις γαλλικές και τις ελβετικές Άλπεις. Ετσι, καταγράφονται με ακρίβεια οι πτήσεις αυτών των εντυπωσιακών πλασμάτων. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση χρησιμοποιεί το υλικό για να κατανοήσει τη συμπεριφορά των αετών και να προετοιμάσει καλύτερα το έδαφος για τον επαναπατρισμό τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης