Βρετανία: Οι αρχές ανακάλυψαν δυο άτομα, λίγο πριν τους πάρουν τα όργανα

Βρετανία: Οι αρχές ανακάλυψαν δυο άτομα, λίγο πριν τους πάρουν τα όργανα

Είχαν εισαχθεί παράνομα στη χώρα για να τους αφαιρέσουν τα όργανα και να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά

Βρετανία: Οι αρχές ανακάλυψαν δυο άτομα, λίγο πριν τους πάρουν τα όργανα
Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει πως η εμπορία οργάνων είναι πραγματικότητα. Όμως η πρόσφατη δημοσιοποίηση μιας τέτοιας ιστορίας στη Βρετανία, αποκαλύπτει το μέγεθος της φρίκης.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, μια γυναίκα γύρω στα 30 και ένα παιδί περίπου 12 ετών, εισήχθησαν παράνομα στη Βρετανία, ώστε να αφαιρεθούν και να πουληθούν τα όργανά τους στη μαύρη αγορά.

Εικάζεται πως ξεκίνησαν το ταξίδι του θανάτου, από την Ασία ή την Αφρική, ενώ σώθηκαν από την βρετανική αστυνομία που κινήθηκε ερευνώντας υποψίες σε βάρος τους. Η συγκεκριμένη υπόθεση χαρακτηρίζεται σπάνια, αλλά η εξιχνίασή της δείχνει πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πως συνεχίζεται παρά την όποια προσπάθεια για λήψη μέτρων.

Κλείσιμο
Το πρώτο παρόμοιο προστατικό στη Βρετανία εμφανίστηκε το 2011, ενώ δυο χρόνια αργότερα ένα κορίτσι από τη Σομαλία, εισήχθη παράνομα στη χώρα με σκοπό να δοθούν τα όργανά του σε απεγνωσμένους ασθενείς, που έψαχναν μόσχευμα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 7.000 νεφρά αποκτώνται παράνομα από συμμορίες ετησίως. Και η αναφορά γίνεται στα νεφρά, διότι αποτελούν το μοναδικό όργανο, που μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς σοβαρό πρόβλημα για τον οργανισμό, ενώ αυτός που το έχει ανάγκη αντίστοιχα, δεν χρειάζεται δεύτερο.

Παγκοσμίως 200.000 άνθρωποι περιμένουν σε λίστες αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης