Πούτιν: Αποφάσισε και διέταξε να κάνουν περικοπές στο... μισθό του!

Πούτιν: Αποφάσισε και διέταξε να κάνουν περικοπές στο... μισθό του!

Η απόφασή του περιλαμβάνει τα μέλη όλης της κυβέρνησης - Ο μεγαλύτερος πολιτικός του αντίπαλος, Α. Ναβάλνι, είναι από σήμερα ελεύθερος και προειδοποιεί το Κρεμλίνο ότι θα συνεχίσει να πολεμά το Ρώσο πρόεδρο

Πούτιν: Αποφάσισε και διέταξε να κάνουν περικοπές στο... μισθό του!
Κατά 10% «κόβει» το μισθό του ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να δείξει στο ρωσικό λαό ότι όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στην κρίση -ακόμα και ο ίδιος, την ώρα που ο σφοδρός πολέμιος του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι διαμηνύει ότι «δεν θα κάνει πίσω» μετά την αποφυλάκισή του στη Μόσχα, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Μπόρις Νεμτσόφ. 

Πριν από λίγες ημέρες, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έδωσε εντολή να μειωθούν όλοι οι μισθοί των μελών της κυβέρνησής του κατά 10%. Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε από τη μείωση αυτή δεν θα εξαιρεθεί ο μισθός του κι ότι θα μειωθεί ο αριθμός των κυβερνητικών αξιωματούχων από 5% έως 20%.

Την ώρα που ο Πούτιν δείχνει το καλό του «πρόσωπο», ο μεγαλύτερος πολιτικός του αντίπαλος, Α. Ναβάλνι, είναι από σήμερα ελεύθερος, προειδοποιώντας το Κρεμλίνο ότι θα συνεχίσει να πολεμά το Ρώσο πρόεδρο.

Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 ημερών για «παράνομη» διανομή φυλλαδίων που καλούσαν στην αντικυβερνητική συγκέντρωση της 1ης Μαρτίου, η οποία τελικά λόγω των γεγονότων μετατράπηκε σε πορεία στη μνήμη του Μπόρις Νεμτσόφ. Δεινός μπλόγκερ, που έγινε γνωστός κυρίως καταγγέλλοντας τη διαφθορά στους κόλπους της ρωσικής ελίτ, καταγγέλλει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενες από το Κρεμλίνο όλες οι δικαστικές υποθέσεις με τις οποίες έχει έλθει αντιμέτωπος. 

Πέρσι είχε κριθεί ένοχος, όπως και ο μικρότερος αδελφός του Όλεγκ, για υπεξαίρεση περίπου 400.000 ευρώ από το ταμείο ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής εταιρίας καλλυντικών Yves Rocher. Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε σε τριάμιση χρόνια φυλάκιση με αναστολή στην υπόθεση αυτή, ενώ στον αδελφό του επιβλήθηκε ίδια ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή. 
Κλείσιμο

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από κέντρο κράτησης στη Μόσχα, ο Ναβάλνι δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει παρά το θάνατο του Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες σε απόσταση αναπνοής από το Κρεμλίνο με τους συμμάχους του να καταγγέλλουν πολιτική δολοφονία. «Δεν θα μειώσουμε τις προσπάθειές μας. Δεν θα υπαναχωρήσουμε. Η τρομοκρατική ενέργεια δεν πέτυχε το στόχο της: Δεν φόβισε κανέναν» δήλωσε ο Ναβάλνι, στον οποίο οι ρωσικές Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν προσωρινή άδεια για να παραστεί στην κηδεία του Νεμτσόφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης