Άγνωστοι απειλούν την Ουκρανή σύντροφο του Μπόρις Νεμτσόφ

Άγνωστοι απειλούν την Ουκρανή σύντροφο του Μπόρις Νεμτσόφ

Μετά τη δολοφονία του 55χρονου εραστή της, η Άννα ανακρίθηκε επί πολλές ώρες από τη ρωσική αστυνομία

Άγνωστοι απειλούν την Ουκρανή σύντροφο του Μπόρις Νεμτσόφ
Κάποιοι την απείλησαν ότι θα την σκοτώσουν. Η Άννα Ντουρίτσκαγια, μοντέλο από τη Ουκρανία και σύντροφος του αδικοχαμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Μπόρις Νεμτσόφ, βρήκε καταφύγιο στο πατρικό της στην Ουκρανία, μετά το σοκ που υπέστη όταν είδε να ξεψυχά μπροστά στα μάτια της ο άνδρας της ζωής της, με τον οποίο συζούσε τα τελευταία χρόνια σε πολυτελές διαμέρισμα, κοντά στο Κρεμλίνο.  

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Russia Today, από το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας ανακοινώθηκε ότι, η Άννα θα έχει αστυνομική προστασία καθώς άγνωστοι την απείλησαν ότι «θα την βγάλουν από τη μέση, με την πρώτη ευκαιρία». Μετά τη δολοφονία του 55χρονου εραστή της το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου, μία «ανάσα» από το Κρεμλίνο, η Άννα ανακρίθηκε επί πολλές ώρες από τη ρωσική αστυνομία και στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα της όπως η ίδια επιθυμούσε. Αλλά ούτε και εκεί βρήκε την ηρεμία που ήθελε μετά τις απειλές που δέχθηκε.  

Στο μεταξύ, η γραμματέας του Νεμτσόφ, Όλγα Σορίνα, έδωσε στο Reuters μία επιστολή που είχε συντάξει ο Ρώσος πολιτικός όπου αποκάλυπτε με στοιχεία την παρουσία Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό έδαφος.
Κλείσιμο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Βέρσμπαου, ο οποίος δήλωσε ότι Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία κι ότι ένας μεγάλος αριθμός τους πεθαίνει εκεί. Μερικές ώρες νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες, για παρουσία χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά ότι η Μόσχα δεν εμπλέκεται στην ουκρανική κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης