Παλαιστίνη: Διακοπή συντονισμού στα θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ

Παλαιστίνη: Διακοπή συντονισμού στα θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ

Οι παλαιστινιακή δύναμη ασφαλείας ζήτησε άδεια να στείλει περίπολο σε περιοχές της Δυτικής Όχθης

Παλαιστίνη: Διακοπή συντονισμού στα θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ
Τα ηγετικά στελέχη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), της οποίας ηγείται ο Μαχμούντ Αμπάς, αποφάσισαν σήμερα να διακόψουν κάθε είδους συντονισμό στον τομέα της ασφάλειας με το Ισραήλ, ανέφεραν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Τρία μέλη του Κεντρικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου, του δεύτερου τη τάξει σώματος λήψης αποφάσεων των Παλαιστινίων, δήλωσαν στο Reurers ότι η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκειας της διήμερης συνεδρίασης που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. Τις αποφάσεις του οργάνου αυτού συνήθως επικυρώνει η Παλαιστινιακή Αρχή.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν τα 110 μέλη του Κεντρικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου επισημαίνεται ότι: «Ο συντονισμός στον τομέα της ασφάλειας σε κάθε μορφή του με τις ισραηλινές κατοχικές αρχές θα διακοπεί λόγω της μη συμμόρφωσης (του Ισραήλ) με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών».
Κλείσιμο

Το Κεντρικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι με την απόφαση αυτή απαντά στη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά Εδάφη και την άρνηση του Ισραήλ να δώσει στην Παλαιστινιακή Αρχή τους φόρους που συλλέγει εκ μέρους της από τον Ιανουάριο, ένα ποσό που ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο δολάρια.

Θεωρείται βέβαιο, σχολιάζει το Reuters πως η απόφαση αυτή της παλαιστινιακής πλευράς στοχεύει στο να προκαλέσει το Ισραήλ, που κρίνει ζωτικής σημασίας το συντονισμό στον τομέα της ασφάλειας προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στη Δυτική Όχθη.

Οι Παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας ζητούν επίσης άδεια από το Ισραήλ να στείλουν περιπόλους σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Όχθης προκειμένου να εγγυηθούν τη νόμο και την τάξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης