Συρία: Σκοτώθηκε ανώτατο στέλεχος του Μετώπου αλ Νόσρα

Συρία: Σκοτώθηκε ανώτατο στέλεχος του Μετώπου αλ Νόσρα

Στόχος ήταν μια συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της αλ Κάιντα

Συρία: Σκοτώθηκε ανώτατο στέλεχος του Μετώπου αλ Νόσρα
Η οργάνωση-παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο αλ Νόσρα, ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της, ο οποίος σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην οργάνωση σκοτώθηκε σε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας συνάντησης υψηλόβαθμων αξιωματικών.

Ο διοικητής της στρατιωτικής διοίκησης, Άμπου Χούμαμ αλ Σάμι, ένας βετεράνος ισλαμιστής που είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Συρία, είναι το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης που σκοτώθηκε στον πόλεμο στη Συρία, σύμφωνα με μια πηγή στις τάξεις των ανταρτών.

Πηγές προσκείμενες στους αντάρτες ανέφεραν ότι οι αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στοχοθέτησαν μία συνάντηση στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, ωστόσο ένας εκπρόσωπος τύπου του συνασπισμού ανακοίνωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν βομβαρδισμούς στην επαρχία αυτή κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.

Σύροι μαχητές έχουν στο παρελθόν σκοτώσει μέλη αντίπαλων οργανώσεων τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς σε συναντήσεις. Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το Μέτωπο αλ Νόσρα πολεμά εναντίον άλλων οργανώσεων και αναζητά επίσης υποστήριξη από τα κράτη του Κόλπου, επισήμαναν πηγές προσκείμενες στην οργάνωση.

«Το Ισλαμικό Έθνος αιμορραγεί μετά την είδηση του μαρτυρικού θανάτου του διοικητή Άμπου Χούμαμ» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το Μέτωπο αλ Νόσρα.
Κλείσιμο

«Πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα για το Νόσρα. Πρόκειται για ένα πολύ οδυνηρό, πολύ οδυνηρό πλήγμα» ανέφερε μία πηγή προσκείμενη στην οργάνωση, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι ο αλ Σάμι σκοτώθηκε, όπως επίσης και άλλοι μαχητές του αλ Νόσρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης