«Ιταλός» τζιχαντιστής πρωταγωνιστεί σε νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

«Ιταλός» τζιχαντιστής πρωταγωνιστεί σε νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

Ακούγεται να λέει στα ιταλικά «σιγά, σιγά, σιγά» - Πιθανό ο τζιχαντιστής να έζησε πολλά χρόνια στην Ιταλία - Τη γνησιότητα του βίντεο επιβεβαιώνουν οι ιταλικές αρχές

«Ιταλός» τζιχαντιστής πρωταγωνιστεί σε νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους
«Έλα, έλα, έλα, σιγά, σιγά, σιγά», ακούγεται να λέει ένας άνδρας στα αραβικά και στα ιταλικά σε ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος.

Τα πλάνα που ανακάλυψε η ιταλική ιστοσελίδα Globalist.it, καταγράφει την προετοιμασία μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης για μία επίθεση αυτοκτονίας κατά θέσεων του ΠΚΚ στη Συρία.

Την γνησιότητα του βίντεο επιβεβαίωσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας, όπως αναφέρει ο διευθυντής του Globalist, Τζάνι Τσιπριάνι, γεγονός που επιβεβαιώνει την παρουσία ξένων μαχητών σε Συρία και Ιράκ, οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Όπως επισημαίνει ο Τσιπριάνι: «Σε αυτήν την περίπτωση οι μαχητές παρότι δεν είναι Ιταλοί, έχουν ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας».

Η ιταλική ιστοσελίδα εξηγεί πως στο βίντεο, το οποίο έχει γυριστεί στην περιοχή Ναίμ, ακούγεται ο «Ιταλός» να δίνει εντολές σε έναν οδηγό φορτηγού: «yalla, yalla, yall, piano, piano, piano» («έλα, έλα, έλα» στα αραβικά και «σιγά, σιγά, σιγά» στα ιταλικά).
Κλείσιμο

Βέβαια, όπως εκτιμά ο Τσιπριάνι, ο άνθρωπος που ακούγεται, δεν έχει γεννηθεί στην Ιταλία, καθώς η προφορά του δεν είναι καθαρά ιταλική, ωστόσο είναι πιθανό να έχει ζήσει στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή, εφόσον δίνει εντολές στα ιταλικά, εκτιμάται ότι και ο οδηγός του φορτηγού κατανοεί την ιταλική γλώσσα.

Όλα αυτά, λίγες εβδομάδες μετά τις απειλές των τζιχαντιστών σε άλλο βίντεο, στο οποίο υποστήριζαν ότι θα φτάσουν μέχρι την Ρώμη και θα τιμωρήσουν τους άπιστους.

Στο μεταξύ, οι αμερικανικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας πως πολλοί νέοι Αμερικανοί υπήκοοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην οργάνωση και επιθυμούν να μεταβούν σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, που επικαλείται πληροφορίες από το FΒΙ, πολλοί είναι οι ανήλικοι που θεωρούν «μόδα» το Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Washington Post έπειτα από ένα μήνα παρακολούθησης, οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν 17χρονο στην Βιρτζίνια, ο οποίος ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης