Πακιστάν: Συνελήφθησαν 500 γονείς επειδή αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Πακιστάν: Συνελήφθησαν 500 γονείς επειδή αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Το Πακιστάν είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα πολιομυελίτιδας στον πλανήτη - Μεγάλος αριθμός παιδιών δεν έχουν εμβολιαστεί επειδή οι γονείς τους το αρνούνται

Πακιστάν: Συνελήφθησαν 500 γονείς επειδή αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους
Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 513 ατόμων στην επαρχιακή πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν την περασμένη Δευτέρα και την Τρίτη, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας της κυβέρνησης να πείσει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της πολιομυελίτιδας.

Ο Riaz Khan Mehsud, αναπληρωτής Επίτροπος στην Πεσαβάρ, δήλωσε για το θέμα στο CNN ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν έχει εγκαινιάσει μια εκστρατεία σε τμήματα της επαρχίας Khyber Pakhtunkhwa για να γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών κατά της ασθένειας, που είναι άκρως μολυσματική και προσβάλλει τα παιδιά ενώ συχνά οδηγεί σε παράλυση ή ακόμα και στον θάνατο.

Η ασθένεια μπορεί να προληφθεί μέσω του εμβολιασμού αλλά δεν υπάρχει θεραπεία, αν κάποιο παιδί νοσήσει.

Το Πακιστάν παρουσιάζει τα περισσότερα κρούσματα πολιομυελίτιδας σε διεθνές επίπεδο με τις εννέα από τις δέκα συνολικά περιπτώσεις εμφάνισης της ασθένειας το 2015 στον κόσμο να προέρχονται από το Πακιστάν! Το 2014 η χώρα εμφάνισε 327 κρούσματα πολιομυελίτιδας και ήταν πρώτη στον κόσμο ενώ η Νιγηρία την ακολούθησε στην δεύτερη θέση με 36 κρούσματα.

Οι λόγοι που οι γονείς στο Πακιστάν αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους είναι διάφοροι και μεταξύ αυτών καταγράφεται η έλλειψη εμπιστοσύνης κάποιων οικογενειών, οι επιθέσεις στο ιατρικό προσωπικό και οι μετακινήσεις πολλών ανθρώπων εξαιτίας των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Κλείσιμο

Οι γονείς που συνελήφθησαν θα αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση, αν υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν ότι θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να εμβολιαστούν κατά της ασθένειας.

Το 2011 οι ΗΠΑ, που αναζητούσαν στο Πακιστάν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, χρησιμοποίησαν μέσω των μυστικών τους υπηρεσιών τους εμβολιασμούς για να εντοπίσουν μέσω δειγμάτων αίματος τυχόν συγγενείς του στην πόλη Αμποταμπάντ, όπου ανακαλύφθηκε το κρησφύγετό του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης