Η Χίλαρι Κλίντον καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει στη δημοσιότητα τα emails της

Η Χίλαρι Κλίντον καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει στη δημοσιότητα τα emails της

Το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Κογκρέσο ζήτησε να τα διαβάσει

Η Χίλαρι Κλίντον καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει στη δημοσιότητα τα emails της
Η Χίλαρι Κλίντον έσπασε χθες Τετάρτη την σιωπή της σχετικά με την διαμάχη που ξέσπασε για τη χρήση που έκανε ως υπουργός Εξωτερικών του προσωπικού λογαριασμού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέγοντας ότι θα ήθελε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει σύντομα στη δημοσιότητα τα emails της.

Η Κλίντον δέχεται επικρίσεις επειδή, όπως έγινε γνωστό, σχεδόν ολόκληρη η ηλεκτρονική της αλληλογραφία, όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, γινόταν μέσω ενός προσωπικού της λογαριασμού και όχι ενός κρυπτογραφημένου κυβερνητικού λογαριασμού.

«Θέλω το κοινό να δει την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία. Ζήτησα από το υπουργείο να τα δώσει (τα emails) στη δημοσιότητα. Απάντησαν ότι θα τα εξετάσουν πριν από τη δημοσιοποίησή τους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Κλείσιμο
Παράλληλα, το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Κογκρέσο των ΗΠΑ κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητεί να διαβάσει τα emails της Κλίντον και συγκεκριμένα όσα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2012 στη Βεγγάζη της Λιβύης κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί.

Χθες Τετάρτη, ο επικεφαλής της επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά την υπόθεση της Βεγγάζης, ο Τρέι Γκάουντι, δήλωσε ότι θα «προσφύγει στη δικαιοσύνη» προκειμένου να εξασφαλίσει όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης