Ιαπωνία: Γιόρτασε τα 117α της χρόνια!

Ιαπωνία: Γιόρτασε τα 117α της χρόνια!

Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος του πλανήτη σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες και συνεχίζει

Ιαπωνία: Γιόρτασε τα 117α της χρόνια!
Γεννήθηκε όταν οι Κιουρί ανακάλυψαν το χημικό στοιχείο ράδιο. Ζούσε όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός, το 1912. Παντρεύτηκε όταν είχε τελειώσει ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος και γέννησε τα δυο τις παιδιά πριν ακόμα ο Χίτλερ επιχειρήσει το φημισμένο πραξικόπημα. Ο λόγος για τη Μισάο Οκάουα, το γηραιότερο άνθρωπο του πλανήτη που γιόρτασε χτες τα 117α γενέθλιά της!

Γεννήθηκε το 1898 στην Οσάκα της Ιαπωνίας και έχει δυο παιδιά που ζουν ακόμα και έχουν ηλικίες 92 και 94 ετών. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως από το 1931 είναι χήρα.

Δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη για τους ειδικούς, το γεγονός πως είναι Γιαπωνέζα, καθώς η χώρα διαθέτει τους περισσότερους υπερήλικες παγκοσμίως με 58.000 ενώ το 87% αυτών, είναι γυναίκες!

Η ίδια η γυναίκα, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως δεν έχει κάποιο μυστικό μακροζωίας, δεν γνωρίζει πως έζησε τόσο πολύ ενώ το μόνο ιδιαίτερο που έκανε στη ζωή της ήταν κάποιες ασκήσεις και ιδιαιτέρως καθίσματα, ώστε να κρατιέται σε φόρμα. Κι αυτό μέχρι τα 102 της παρακαλώ!

Παρά το γεγονός πως διαθέτει ένα πρόβλημα ακοής από την αριστερή της πλευρά, οι γιατροί επιβεβαιώνουν πως είναι υγιέστατη και η ίδια βάζει πλώρη για ανανέωση του ρεκόρ της!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης