Ιράν: Πιο κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά

Ιράν: Πιο κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά

Όλα δείχνουν πως πλησιάζει η επίτευξη συμφωνίας, καθώς παραμένουν μόνο λεπτομέρειες

Ιράν: Πιο κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι πιστεύει πως «είμαστε πολύ κοντά» σε μια συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με τις μεγάλες δυνάμεις, όμως προειδοποίησε ότι μένουν να επεξεργαστούν οι λεπτομέρειες.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να εργαζόμαστε ασταμάτητα ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», είπε ο Ζαρίφ στο NBC News.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά, πολύ κοντά και μπορεί να είμαστε πολύ μακριά», πρόσθεσε. «Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν», σημείωσε.

Κλείσιμο
Ο Ζαρίφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συνεχίζουν σήμερα για δεύτερη ημέρα τις συζητήσεις τους στην Ελβετία με στόχο την εξεύρεση ενός πολιτικού πλαισίου ως τα τέλη Μαρτίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Ιρανός υπουργός, που έχει κατηγορήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις αυτές, επανέλαβε στη συνέντευξή του στο NBC ότι η Τεχεράνη δεν έχει στόχο να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

«Μόλις καταλήξουμε σε μια συμφωνία, μόλις περάσει η υστερία, μόλις πάψει η τρομολαγνεία, τότε θα μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία και μια συμφωνία δεν θα βλάψει κανέναν», υπογράμμισε ο Ζαρίφ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης