Ιράκ: Εκτέλεσαν 9χρονο «υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους»

Ιράκ: Εκτέλεσαν 9χρονο «υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους»

Το αγόρι έπεσε νεκρό από τα πυρά σιιτών πολιτοφυλάκων στην πόλη Τικρίτ

Ιράκ: Εκτέλεσαν 9χρονο «υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους»
Ένα φρικιαστικό βίντεο με θύμα ένα εννιάχρονο αγόρι από το Ιράκ κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας οργή και θλίψη για τον τρόμο και τον πόνο που τα παιδιά στην χώρα είναι αναγκασμένα να βιώνουν καθημερινά, κάτω από την απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αγόρι έπεσε νεκρό από τα πυρά σιιτών πολιτοφυλάκων στην πόλη Τικρίτ, όπου από το πρωί της Τετάρτης οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Με την υποστήριξη σιιτών παραστρατιωτικών και σουνιτικών φυλών, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταφέρει να φτάσουν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πόλη, που απέχει 160 χλμ. από τη Βαγδάτη.

Στα περίχωρα της Τικρίτ εντόπισαν και συνέλαβαν και τον εννιάχρονο, με την κατηγορία ότι ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο
Στο βίντεο απεικονίζεται αρχικά μια ομάδα ένοπλων αντρών να έχει περικυκλώσει το παιδί και να το «βομβαρδίζει» με ερωτήσεις για το Ισλαμικό Κράτος.

Το αγόρι παρακαλάει για τη ζωή του και ορκίζεται πως δεν πυροβόλησε εναντίων των σιιτών, ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις ενός στρατιώτη άντρα να αφεθεί ελεύθερος ο μικρός, οι οι πολιτοφύλακες αποφασίζουν τελικά να τον σκοτώσουν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει  επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο, που φέρεται να τραβήχτηκε στις 3 Μαρτίου 2015, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι θα μπορούσε να είναι και μέρος της προπαγάνδας των τζιχαντιστών. Πάντως, οι εικόνες από το βίντεο σοκάρουν και καταγράφουν καρέ-καρέ την αγωνία του παιδιού.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης