ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του βομβιστή της Βοστώνης

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του βομβιστή της Βοστώνης

«Πίστευε ότι ήταν στρατιώτης σε έναν ιερό πόλεμο κατά των Αμερικανών», δήλωσε ο εισαγγελέας για τον δράστη που αιματοκύλησε τον Μαραθώνιο

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του βομβιστή της Βοστώνης
Ήταν 15 Απριλίου 2013 όταν ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός θα πνιγόταν στο αίμα, έπειτα από την βομβιστική επίθεση των αδελφών Τσαρνάεφ που σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο, βυθίζοντας στο πένθος την Βοστώνη.

Ο μοναδικός κατηγορούμενος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ο 21χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον των ενόρκων στο δικαστήριο της Βοστώνης.

Υπενθυμίζεται πως από την επίθεση τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 260 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πολλοί ακρωτηριάστηκαν.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Γουίλιαμ Γουάινρεμπ, ο Τσαρνάεφ αγόρασε χύτρα ταχύτητος που μετέτρεψε σε φονικό όπλο για να «χτυπήσει» στον Μαραθώνιο.



«Ήταν σχεδιασμένη για να διαλύσει ανθρώπους και να προκαλέσει αιματηρό σκηνικό. Ο Τσαρνάεφ παρίστανε τον θεατή, αλλά είχε τον φόνο στην καρδιά του», δήλωσε ο εισαγγελέας, ο οποίος περιέγραψε τη σκηνή μετά την επίθεση κάνοντας λόγο για «καμένο δέρμα και τα εντόσθια των θυμάτων να έχουν χυθεί έξω από το σώμα τους».

Όσο για ένα 8χρονο θύμα, δήλωσε πως «βρισκόταν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο μέχρι που εξέπνευσε».

Ο Τσαρνάεφ, όπως είπε ο Γουάινρεμπ, 20 λεπτά με τη φονική επίθεση σαν να μην συνέβαινε τίποτα πήγε σε κατάστημα και αγόρασε γάλα.

  

«Πίστευε ότι ήταν ένας στρατιώτης ιερού πολέμου κατά των Αμερικανών», εξήγησε ο εισαγγελέας και αποκάλυψε πως ο νεαρός όσο βρισκόταν στο εσωτερικό βάρκας, όπου τον εντόπισαν οι αστυνομικοί έπειτα από ανθρωποκυνηγητό, έγραφε σημειώματα που ανέφεραν: «Σταματήστε να σκοτώνεστε αθώους ανθρώπους και θα σταματήσουμε κι εμείς».

Μάλιστα, είπε ότι οι δύο αδελφοί λίγους μήνες πριν τη βομβιστική επίθεση είχαν εξασκηθεί στην σκοποβολή και είχαν διαβάσει στο Διαδίκτυο τρόπους κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών.



Την ίδια ώρα, ενημέρωσε τους ενόρκους ότι στην συνέχεια της δίκης θα ακούσουν πολλά στοιχεία σχετικά με τρομοκρατικό υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του δράστη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης