15χρονη άφησε τη ζωή της στο Λονδίνο για να γίνει «νύφη τζιχαντιστή»

15χρονη άφησε τη ζωή της στο Λονδίνο για να γίνει «νύφη τζιχαντιστή»

Η Arima Abase και δύο ανήλικες φίλες της ταξίδεψαν για τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στο Ι.Κ.

15χρονη άφησε τη ζωή της στο Λονδίνο για να γίνει «νύφη τζιχαντιστή»
Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν ένα κορίτσι το οποίο συνήθιζε να απολαμβάνει τον μοντέρνο τρόπο ζωής στη Βρετανία πριν αποφασίσει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνει μια «νύφη τζιχαντιστή».

Γελάει στο πάρκο, δείχνει στο φακό τα βαμένα της νύχια και ποζάρει με αθλητικά ρούχα στο προαύλιο του σχολείου της στο Ανατολικό Λονδίνο. Στο Facebook έγραφε ότι πήγαινε για κολύμπι με φίλους και διασκέδαζε με τη μουσική του Αμερικανού ράπερ Tupac Shakur.

Η ιστορία της 15χρονης Amira Abase που εγκατέλειψε τη ζωή της για να ενταχθεί στους κόλπους του Ι.Κ. κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου. 

Κλείσιμο


Πριν από δύο εβδομάδες -και στη μέση της σχολικής σεζόν- η αριστούχος μαθήτρια Amira άφησε την ασφάλεια της οικογένειάς της και μαζί με δύο φίλες της 16χρονη Kadiza Sultana και την 15χρονη Shamima Begum ταξίδεψαν για τη Συρία μέσω Τουρκίας. 

Φορώντας μαύρο τζιν και αθλητικά παπούτσια οι κάμερες του αεροδρομίου του Gatwick «συνέλαβαν» τις τρεις ανήλικες κοπέλες να ταξιδεύουν για Συρία μέσω Τουρκίας. Εκεί τις περίμεναν άνδρες του Ισλαμικού Κράτους. 



Τα κορίτσια τώρα φορούν μπούργκα και σύντομα θα παντρευτούν έναν τζιχαντιστή ο οποίος έχει επιλεγεί για την κάθε μια. Η ζωή τους θα αλλάξει δραματικά. Δεν θα μπορούν να βγουν έξω μόνες τους, παρά μόνο με τη συνοδεία του άνδρα τους και θα κρατούν το νοικοκυριό του σπιτιού ενώ δεν αποκλείεται να εκπαιδευτούν για να σκοτώνουν και να αποκεφαλίζουν.

Η Amira δεν είναι το πρώτο δυτικό κορίτσι που εντάχθηκε στο ISIS. H αστυνομία ανέφερε ότι μόνο την εδβομάδα που μας πέρασε 60 νεαρά κορίτσια- στην πλειονότητά τους μαθήτριες- ταξίδεψαν για τη Συρία. Ωστόσο λίγες από αυτές έχουν ενταχθεί προς το παρόν στο Ι.Κ. 

Πίσω στο ανατολικό Λονδίνο τώρα οι φίλες της - περισσότερες από αυτές όχι Μουσουλμάνες - μιλούν για την Amira και δηλώνουν σοκαρισμένες για την αλλαγή της:

«Ηταν απόλυτα νορμάλ. Μια μέρα μου έλεγε ότι ήθελε να βάλει σκουλαρίκι στα χείλια της και ότι άκουγε τραγούδια της ποπ. Ηταν πολύ όμορφη, δημοφιλής και είχε χιούμορ. Την γνώρισα πριν από τέσσερα χρόνια στην τάξη των μαθηματικών. Ηταν μαθήτρια πρότυπο, πολύ μελετηρή και πολύ έξυπνη. Αμέσως γίναμε φίλες. Αν και φορούσε τη μουσουλμανική μαντίλα την έβγαζε όταν έκανε γυμναστική ή όταν πηγαίναμε βόλτα στο πάρκο». 

Αλλη συμμάθητριά της είπε: «Η Amira δεν ήταν φανατική με τη θρησκεία της. Ερχόταν σε πάρτι, δεν έπινε βέβαια αλκοόλ και συχνά πηγαίναμε για ψώνια στα μαγαζιά. Ηταν μια από μας. Ηταν φιλική με τα αγόρια που κάναμε μαζί γυμναστική. Ποτέ όμως δεν έκανε κάτι παραπάνω γιατί οι γονείς της δεν θα ενέκριναν σε καμία περίπτωση σχέση με αγόρι. Εξάλλου ήταν πολύ μικρή για σχέση» και συνέχισε: «Ξαφνικά πριν από λίγους μήνες η Amira σταμάτησε να κάνει παρέα με παιδιά που δεν ήταν μουσουλμάνοι. Σταμάτησε να βγαίνει, να μιλάει με αγόρια. Υπέθεσα ότι η αλλαγή της οφείλονταν στο μουσουλμανικό της υπόβαθρο. Την έβλεπα να προσεύχεται συχνά και σκεφτήκα ότι μάλλον οι γονείς της θα είχαν βρει κάποιον να την παντρέψουν μόλις θα τελείωνε το σχολείο».

Ενας άλλος φίλος της είπε πως όταν είδε όλη αυτή την αλλαγή αμέσως υποπτεύθηκε ότι είχε σκοπό να μπει στο ISIS: «Τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ ενθουσιασμένη για κάτι. Οι ιδέες της είχαν αλλάξει».



Μόλις η Amira έγινε 15 ετών ήταν ένα «διαφορετικό πρόσωπο». Εκοψε κάθε επαφή με μη μουσουλμάνους και έκανε παρέα αποκλειστικά παρέα με δυο νέες μουσουλμάνες φίλες της, την Kadiza και την Shamima - οι οποίες και την ακολούθησαν στη Συρία. 

Συμμαθητές της δηλώσαν σοκαρισμένοι από βίντεο που είχε ανεβάσει και έδειχνε Ισραηλινούς να καίνε ζωντανά παιδιά Παλαιστινίων. «Οταν το είδα τρομοκρατήθηκα», λέει συμμαθητής της.

Παιδιά που τη γνώρισαν αναρωτιούνται πώς η αστυνομία δεν κατάλαβε τις προθέσεις της και την άφησε μαζί με τις δύο φίλες της να φύγει για τη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης