Παραβίασε το νόμο ο ραδιοφωνικός σταθμός με τη φάρσα για τη Μίντλετον

Παραβίασε το νόμο ο ραδιοφωνικός σταθμός με τη φάρσα για τη Μίντλετον

Η νοσοκόμα Σαλντάνα, η οποία απάντησε την κλήση τους, είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες για την κατάσταση της Κέιτ

Παραβίασε το νόμο ο ραδιοφωνικός σταθμός με τη φάρσα για τη Μίντλετον
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καμπέρας έκρινε σήμερα υπέρ της Αρχής Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Αυστραλίας (ACMA) στην υπόθεση με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Σίδνεϊ, δύο παραγωγοί του οποίου είχαν κάνει φάρσα σε βρετανικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν έγκυος η Δούκισσα του Κέμπριτζ, με κατάληξη την αυτοκτονία μίας νοσοκόμας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο συμφώνησε με την ACMA ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός παραβίασε τον νόμο με την φάρσα που έκαναν οι παραγωγοί του, ανατρέποντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου κι ανοίγοντας τον δρόμο για την επιβολή ποινών.

Η πρωτόδικη απόφαση ανέφερε ότι η ACMA δεν είναι αρμόδια να κρίνει αν ο ραδιοφωνικός σταθμός 2Day FM παραβίασε τον νόμο επειδή δεν έχει εξουσία επί ποινικών ζητημάτων.

Κλείσιμο
Το Ανώτατο Δικαστήριο όμως αποφάνθηκε ότι η εποπτική αρχή των αυστραλιανών μμε διαθέτει εξουσία για να αποφανθεί αν ο ραδιοφωνικός σταθμός διέπραξε ποινικό αδίκημα ως ένα πρώτο στάδιο για την επιβολή κυρώσεων με βάση τον Νόμο περί Ραδιοτηλεοπτικών Υπηρεσιών.

Στην απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρει ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν είχε την συγκατάθεση του προσωπικού του νοσοκομείου για να μεταδώσει την ηχογραφημένη φάρσα.

Οι δύο παρουσιαστές της εν λόγω εκπομπής--η Μελ Γκρέιγκ και ο Μάικλ Κρίστιαν--ζήτησαν αμφότεροι συγγνώμη για τις ενέργειές τους στον απόηχο του σκανδάλου και δήλωσαν συντετριμμένοι για τον θάνατο της νοσοκόμας, της 46χρονης ινδικής καταγωγής Τζακίνθα Σαλντάνα.

Οι δύο παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού του Σίδνεϊ 2Day FM είχαν καλέσει νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν η έγκυος Κέιτ Μίντλετον, τον Δεκέμβριο του 2012, προσποιούμενοι ότι είναι η βασίλισσα Ελισάβετ κι ο πρίγκιπας Κάρολος.

Η νοσοκόμα Σαλντάνα, η οποία απάντησε την κλήση τους, αποκάλυψε λεπτομέρειες για την κατάσταση της Κέιτ που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με έντονη πρωινή αδιαθεσία κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, γεγονός που δημοσιεύτηκε στον διεθνή Τύπο.

Τρεις ημέρες αργότερα, η νοσοκόμα αυτοκτόνησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης